Saltar apartados

Comencen les XVIII Jornades del Còmic de la Universitat d'Alacant

Les jornades comencen demà dijous i acabaran dissabte que ve a la Seu Ciutat d’Alacant

 

UNICOMIC2016Alacant. 13 d'abril de 2016

La Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) inaugura demà dijous 14 d’abril, a les 9 hores, les XVIII Jornades del Còmic de la Universitat d’Alacant “Unicómic”, amb la conferència inaugural “Joaquín Xaudaró, el primer libro de historietas español”, a càrrec d’Antonio Martín.

Coordinades pels professors de la UA Francisco J. Ortiz i José Rovira Collado, les jornades es perllongaran fins al dissabte 16 i alternaran, durant tres jornades, reflexions al voltant del còmic, taules redones, projeccions i trobades amb autors.

Unicómic tractarà temes d’actualitat recent com “Ser o no ser Charlie. Cómic y libertad de expresión”; “Videojuegos en la educación literaria”, “Evolución de las series de televisión de superhéroes”; “Corto Maltés: historia, mito y aventura”; diverses xarrades sobre l’Escola Bruguera; Lesbianas, gais, bis y trans en las aulas: los cómics como instrumento inclusivo”; “El cómic en Educación Infantil”; “Star Wars en viñetas. Expansiones y leyendas transmedia”; o “Secret Crisis: Marvel vs. DC”, entre d’altres temes.

Pel que fa a la trobada amb autors, els assistents podran debatre amb Juanan Ramírez (Red Sonja, New Avengers, Buffy the Vampire Slayer); Sergio Dávila (Injustice: Gods Among Us, Legenderry, Conan the Slayer); i Guillermo Mogorrón (X%u2011Men, X%u2011Treme X%u2011Men, Wolverine: MAX).

El programa inclou també les presentacions de Secret Family, de Román López Cabrera; Vida de los más excelentes historietistas, amb els autors d’aquesta Adrián Bago, René Parra, Víctor Puchalski i César Sebastián; Yuna, obra de Juaco Vizuete; Flash Back en Negro, de Manel Gimeno; i Clueca i Red de Docencia Universitaria (José Carlos Rovira).

Completen les jornades la projecció dels documentals Las 13 vidas de Corto Maltés (1996) i Historias de Bruguera (2013). A més, el dissabte 16, de 22:00 a 6:00 hores, tindrà lloc la “Nit de Jocs” a l’edifici El Claustre (C/ Llauradors 6, Alacant), organitzat per l’associació JLA (Jornades Lúdiques Alacant).

El cartell anunciador d’aquesta edició ha sigut fet per Vicente Cifuentes, autor de Murderville i dibuixant habitual de DC Comics.

 

Programa complet

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464