Saltar apartados

El biòleg francès Daniel Pauly tractarà a la UA l'impacte de la pesca en l'ecosistema marí i els efectes del canvi global en la pesca

Doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant i seleccionat per Scientific American com un dels 50 científics vius més influents, impartirà del 18 al 12 abril vuit classes magistrals

 

Daniel_PaulyAlacant. Divendres, 15 d'abril de 2016

El biòleg francès Daniel Pauly visita de nou la Universitat d’Alacant per impartir vuit classes magistrals per a l’alumnat del màster en Gestió Pesquera Sostenible i del programa de doctorat en Ciències del Mar i Biologia Aplicada. En concret, del 18 al 22 d’abril, el professor tractarà qüestions d’una gran complexitat, però de plena actualitat com l’impacte de la pesca en l’ecosistema marí, els efectes del canvi global en la pesca o la reconstrucció de les captures mundials, entre d’altres.

Pauly és professor de la University of British Columbia a Vancouver (Canadà) i lidera el projecte “Sea Around Us”, dirigit a l’estudi i l’adopció de mesures per a mitigar l’impacte de la pesca en els ecosistemes i promocionar la implantació de reserves marines per a la gestió dels recursos marins vius. A més, és un reconegut especialista en pesques i té més de 500 articles científics del més alt nivell i més de 30 llibres publicats.

El currículum científic que té és extraordinari fins al punt que ha sigut seleccionat per la revista Scientific American com un dels 50 científics vius més importants i amb més influència en l’actualitat.

 

Currículum

Daniel Pauly (1946), científic marí de nacionalitat francesa, marí especialitzat en pesques. Va estudiar a Alemanya (U. Kiel). Va desenvolupar una part important de la seua trajectòria professional a l’ICLARM (Centre Internacional per a la Gestió dels Recursos Vius Aquàtics), organització no governamental amb seu a Filipines que té coma objectiu principal promoure la investigació i la gestió dels recursos marins com a mitjà de lluita contra la pobresa. Actualment és professor de l’Escola de Pesques de la Universitat de British Columbia a Vancouver, centre que va dirigir entre el 2003 i el 2008.

Durant l’estada a l’ICLARM es va adonar que les tècniques d’avaluació i gestió de pesques que s’havien desenvolupat en països industrialitzats de l’hemisferi nord amb models per a espècies d’aigües temperades-fredes, no s’adaptaven a les pesques dels països tropicals amb pesques multiespecífiques. Va desenvolupar tècniques d’avaluació adaptades als recursos tropicals i de baix cost perquè pogueren ser aplicades per països en vies de desenvolupament.

Posteriorment va crear el Fishbase, una base de dades en Internet de biologia de peixos extraordinàriament important, estesa a altres grups d’animals (sealifebase) per a facilitar la localització d’informació que estava molt dispersa, però que és necessària per a la gestió.

Ha sigut pioner en l’enfocament ecosistèmic per a la gestió de pesques, i ha desenvolupat un grup d’eines (ecopath, ecosim, ecospace) per a simular i gestionar pesques des d’un punt de vista completament nou.

Té nombrosos premis i distincions internacionals entre els quals mereix destacar el Premi Ramón Margalef l’any 2008, i doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant el 2013.

Peu de foto: El biòleg Daniel Pauly durant l’acte d’investidura com a doctor honoris causa per la UA l’any 2013.

 

Programa de conferències

 

Notícies relacionades

Daniel Pauly: La biodiversitat que hem explotat durant mil·lennis està avui amenaçada

El biòleg Daniel Pauly serà investit doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant

 
 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464