Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant inaugura l'exposició "Rafael Altamira. Un alacantí universal" amb el llegat de l'Institut Jordi Juan


Alacant, 12 d'abril de 2016

Emmarcada en els actes de celebració del cent cinquanta aniversari del naixement de Rafael Altamira i Crevea, la Universitat d'Alacant dedica una exposició a aquest alacantí universal, que serà inaugurada dijous pròxim, 14 d'abril, a les 20.15 hores, a la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) i estarà oberta al públic fins al 19 de maig.

L'acte inaugural comptarà amb l'assistència del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés, el director de la Seu d'Alacant, Jorge Olcina, el director de l'Institut Jordi Juan, José Miguel Baeza, Pilar Altamira, néta de l'homenatjat, i María Marco, comissària de l'exposició.

La sala expositiva Juana Francés acollirà aquesta mostra homenatge que aplega el llegat de l'Institut Jordi Juan i està integrada per una sèrie de plafons explicatius sobre la seua vida i la seua figura, així com objectes pertanyents a la família. En el seu testament, Rafael Altamira deixava disposat que es lliurara a l'institut d'ensenyament mitjà Jordi Juan d'Alacant gran part de la biblioteca que tenia en la seua finca del Campello, a més de nombrosos documents. L'exposició recull una petita mostra d'aquest llegat.

Entre els objectes personals es podran veure exposats un rellotge d'or del segle xix, ventalls pintats a mà i tallapapers tallats en metall, os i ambre, també del mateix segle, un llibre d'oracions, un estoig amb ploma de plata (regal dels alumnes de l'Escola Superior de Comerç d'Alacant) i un fanal vitrina de la Santa Faç, també del segle xix. La mostra inclou, a més, dibuixos costumistes, un retrat de Rafael Altamira i una caricatura.

La Universitat d'Alacant, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, els ajuntaments d'Alacant i el Campello, i l'institut d'educació secundària Jordi Juan han col·laborat en el disseny de la programació commemorativa, el contingut de la qual va ser presentat el mes de febrer passat .

(http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/documentos/2016/febrero16/programa-altamiracas.pdf)

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464