Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

La rectora en funcions inaugurarà demà unes jornades de reflexió i estudi a la Seu de Sant Ferran

El dia 18 les activitats de conscienciació es traslladaran al campus

 

Pueblo_gitanoDilluns, 11 d'abril de 2016

Organitzades en col·laboració amb les principals associacions gitanes de la Comunitat Valenciana, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alacant, la Universitat d’Alacant acollirà demà unes jornades de reflexió i estudi en el marc de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano, que es commemora el dia 8 d’abril.

Es tracta de diferents taules redones que tindran lloc a la Seu Universitària del carrer Sant Ferran 40, en la qual es donaran cita especialistes de diferents branques del coneixement per a analitzar la situació actual del poble gitano i els reptes de futur. Ponents com el periodista Joan Oleaque, el politòleg José Heredia, la professora d’Antropologia Ana Giménez, el filòsof Isaac Motos o activistes gitanes com Alexandrina Da Fonseca i Mercedes Santiago tots i totes elles gitanes, oferiran una visió en primera persona sobre els passos que cal donar contra el creixent antigitanismr. Diferents visions i debat des del punt de vista de l’educació, la participació ciutadana, la presència en mitjans, l’eradicació de prejudicis, etc.

La inauguració d’aquestes serà a càrrec de la rectora en funcions, Amparo Navarro i el director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, a les 16 hores.

Hi participaran, entre d’altres, entitats com FAGA, Maranatha, Fundació Secretariat Gitano, Anatig, Gitanes Feministes per la Diversitat o el Projecte Romed 2.

Com a colofó a la jornada, a partir de les 20’30h la petxina de l’Esplanada acollirà diferents actuacions musicals de grups i solistes com Rocio Montoya, el Grup Juvenil La Fragua, el Niño Miguelito, el ballador Yuske, Alberto Dual i La bomba sonora.

Les activitats continuaran el pròxim dilluns, dia 18 d’abril, al Campus amb diferents propostes de conscienciació amb teatre, performance, tallers, projeccions i estands informatius. El programa, obert a la societat en general, es desenvoluparà a partir de les 10:30 hores a la plaça de la Igualtat.

 

Acte institucional

Prèviament a la jornada, la sala blava de l’Ajuntament acollirà una recepció en la qual participaran la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés, i també diferents representants d’entitats gitanes. Durant l’acte institucional s’interpretarà l’himne gitano "Gelem Gelem" i es col·locarà la bandera gitana a la façana del Consistori.

 

Programa d'activitats

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464