Saltar apartados

Alumnat del màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals de la UA visita el Parc inundable de la Marjal, únic a Espanya

Els estudiants han conegut abans les noves instal·lacions del Parc Municipal de bombers a la platja de Sant Joan

 

Alacant. 18 d'abril de 2016

El Parc Inundable de la Marjal, instal·lat a la platja de Sant Joan d’Alacant, és la primera obra desenvolupada a Espanya que té com a finalitat recollir les aigües pluvials de pluja torrencial que –en aquest cas particular– afecten la zona urbana del Forat 1 de la Platja de Sant Joan; aquest espai ha patit els últims anys reiterades inundacions a causa de pluges torrencials.

L’adaptació a les condicions climàtiques futures previstes en els models de canvi climàtic, amb un augment en el desenvolupament d’episodis atmosfèrics extrems, com les pluges torrencials, és un dels temes que estudia l’alumnat del màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals de la Universitat d’Alacant, que s’imparteix en l’Institut Interuniversitari de Geografia. Estudiants de la 5a promoció del màster, únic programa de postgrau d’aquesta temàtica que s’imparteix a Espanya i que té alumnat procedent de diferents universitats d’Espanya i Iberoamèrica, han visitat recentment aquesta obra pública adaptada als nous criteris de gestió del risc que es desenvolupen en diferents països d’Europa. El parc de la Marjal ha sigut desenvolupat per Aguas de Alicante, empresa mixta de proveïment i gestió de l’aigua a la ciutat.

La visita tècnica començava en les instal·lacions del nou Parc Municipal de Bombers, situat a la platja de Sant Joan, on han vist i millorat –d’aquesta manera– la comprensió de la gestió de les emergències que es duu a terme en l’àmbit municipal.

El nou Parc de Bombers de la ciutat d’Alacant és una de les instal·lacions més modernes i millor equipades per a la gestió de les emergències de tot Espanya. L’alumnat va rebre explicacions sobre el funcionament del parc, la gestió de telefonades d’emergència i l’activació dels serveis previstos per a cada tipus de perill; així mateix, va poder visitar els mòduls de formació contínua del personal que integra la dotació municipal de bombers.

Una altra de les activitats previstes per l’Institut Interuniversitari de Geografia és el Seminari Internacional "Aigua, Territori i Gestió de Sequeres" el pròxim dia 28 d’abril de 2016, a la sala multimèdia de l’edifici de Rectorat de la UA.

 

Master_Prevencion_Riscos_Naturals1
Master_Prevencion_Riscos_Naturals2
Master_Prevencion_Riscos_Naturals3
Master_Prevencion_Riscos_Naturals4

Fotografies de la visita de l’alumnat de la 5a promoció del màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals

Imatges cedides per Jorge Olcina

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464