Saltar apartados

Divulgació i proximitat, claus de la col·lecció "L'Ordit" que es presenta demà a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

 

Presentac_Ordit

 

Alacant. 20 d'abril de 2016

Pràctica i cuidada és la nova col·lecció, dedicada a la divulgació científica, que es presenta el pròxim dijous 21 d’abril del 2016, a partir de les 20:00 hores, a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, editada per Publicacions Universitat d’Alacant. En l’acte, hi intervindran Amparo Navarro Faure, rectora en funcions de la Universitat d’Alacant; Lorenzo Abad, catedràtic d’Arqueologia de la UA i editor de L’Alcudia d’Elx; Andreu Bonet, coordinador de l’Estació Científica Font Roja Natura UA i coeditor de La Font Roja. Guia per a la visita: flora, fauna i patrimoni; Mauro Hernández, catedràtic d’Arqueologia de la UA, qui presentarà La Canal d’Alcoi; i Antonio Belda, doctor en Biologia i tècnic de la UA, Bolets del País Valencià.

 

La col·lecció «L’Ordit»

Fins ara s’han publicat sis números dins de la col·lecció «L’Ordit»; el primer d’aquests, Bolets del País Valencià es publicava l’any 2015. A través de les seues pàgines és possible conèixer el nostre entorn a través de la micologia i gaudir dels espais naturals. El seu editor, Antoni Belda Antolí, doctor en Biologia i tècnic de la UA, i una sèrie de col·laboradors importants, mostren les espècies de bolets més representatius del País Valencià i el seu entorn, il·lustrades amb multitud de fotografies; les propietats culinàries, ecològiques, toxicològiques i, fins i tot, psicotròpiques que tenen.

La Canal d’Alcoi és el segon llibre publicat de la col·lecció, d’Ignasi Grau Mira, editor i professor titular en l’Àrea d’Arqueologia de la UA. Arqueologia, història i paisatge s’entremesclen en una obra interdisciplinària, que té com a punt de partida i destinació l’espai natural d’un valor incalculable, des del punt de vista paisatgístic i patrimonial de la Canal d’Alcoi; conjuga valors naturals, patrimonials i històrics; les pintures rupestres de la Sarga o el poblat ibèric del Puig, són algunes de les visites que pot fer el visitant. El llibre difon el treball científic desenvolupat per investigadors de Prehistòria i Arqueologia, tant de la UA com d’altres universitats i institucions científiques, com el CSIC o el Museu Arqueològic d’Alcoi. Així mateix, biòlegs, geògrafs o periodistes expliquen aspectes tan diversos com les masies, el paisatge vegetal de l’antiguitat i l’actual, el clima, l’oferta gastronòmica o la història d’un rodatge cinematogràfic ambientat en aquests paratges.

Setas del País Valenciano és l’edició en castellà de Bolets del País Valencià. És el tercer número d’aquesta col·lecció de divulgació.

L’Alcudia d’Elx. Un passeig per la història i l’entorn, edició en valencià, apareix en quart lloc i ha sigut coordinat per Lorenzo Abad Casal, anterior director de la Fundació L’Alcúdia, i amb la participació de vint-i-cinc experts. La publicació ofereix alguns dels elements més característics de l’antiga Ilici, ciutat ibèrica en primer lloc i colònia romana després (colònia Iulia Ilici Augusta), l’emmarca en el context històric i cultural i explica com s’ha arribat a la situació actual; i, també, en línia amb la idea central de la col·lecció, converteix la visita a L’Alcúdia en un al·licient que anime el lector a endinsar-se en la història i la cultura d’Elx. Per a això, s’ofereix una visió succinta de la història de la ciutat i de l’entorn d’aquesta, dels avatars de la seua existència, i es comenten uns quants elements de la riquíssima cultura material que hi ha, triats per la importància històrica o pel significat cultural que tenen.

Quasi simultàniament, Publicacions de la Universitat d’Alacant ha volgut oferir al públic el cinquè número de «L’Ordit», que correspon a la versió en castellà de L’Alcúdia d’Elx. Un paseo por la historia y el entorno.

La Font Roja. Guia per a la visita: flora, fauna i patrimoni ha sigut coordinat per Andreu Bonet, director de l’Estació Científica Font Roja Natura UA i Beatriz Terrones, investigadora de la UA. El llibre, últim fins avui i número sis de la col·lecció divulgativa, naix amb la idea de ser una guia senzilla que convida a la visita i que permeta al lector entendre el valor que aquest espai té en l’actualitat i el que ha tingut al llarg de la història. El Parc Natural del Carrascar de la Font Roja és un lloc d’una bellesa i una riquesa ecològica incomparables que, juntament amb la veïna serra de Mariola, és considerat per molts el gran pulmó de les comarques centrals valencianes. En l’actualitat, el Carrascar, dotat d’una alta protecció per l’alt valor ecològic que té, troba el seu ús principal en la investigació i l’esplai, en forma de senderisme, turisme rural, etc.

Publicacions Universitat d’Alacant, es troba present, com sol ser costum, en la Fira del Llibre d’Alacant amb les novetats i una mostra de les publicacions més atractives. La Fira està situada en el passeig de Federico Soto, des del 20 d’abril fins al pròxim 1 de maig .

 

La_Font Alcudia1

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464