Saltar apartados

El Poble Gitano es reivindica a la Universitat d'Alacant

La plaça de la Igualtat ha acollit la lectura del manifest del Dia Internacional del Poble Gitano i activitats durant tot el matí

Els ajuntaments d'Alacant i Sant Vicent s'han sumat als actes que ha presidit la rectora en funcions, Amparo Navarro

 

Poble_gitano1
Visita_Alcudia2
Poble_gitano3
Poble_gitano4
Poble_gitano5

 

Alacant. Dilluns 18 d'abril de 2016

La Universitat d'Alacant continua la programació prevista per a commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano. Després de la recepció oficial a l'Ajuntament d'Alacant i les Jornades de Reflexió sobre la Situació i Reptes del Poble Gitano del passat 12 d'abril a la Seu de la Universitat a Alacant, aquest dilluns la plaça de la Igualtat del campus alacantí ha acollit els actes organitzats per la Unitat d'Igualtat, centrats a lluitar contra els estereotips que persegueixen la població gitana.

A les 12 del migdia, la rectora en funcions de la Universitat, Amparo Navarro, ha presidit l'acte de lectura del manifest del Poble Gitano, en el qual han participat també representants dels ajuntaments d'Alacant i Sant Vicent, Natxo Bellido i Jesús Villar, així com la senadora alacantina Asunción Sánchez Zaplana.

Després de la lectura del manifest i d’entonar l'himne del Poble Gitano, s'ha escenificat la cerimònia del riu, llançant flors a la font de la plaça de la Igualtat i deixant espelmes en l'aigua, un gest que recorda l'èxode del Poble Gitano i les milers de víctimes gitanes en l'holocaust nazi.

L'Aula de Teatre de la UA ha escenificat la campanya «Prejudicis absurds» en la mateixa plaça, on també s'han realitzat activitats dirigides a les xarxes socials; altres dirigides a trencar estereotips amb la població gitana; un photocall: projecció de campanyes de sensibilització de FSG i d'audiovisuals del 8 d'Abril; espais de trobada i de diàleg, i també estands informatius sobre l'activitat que desenvolupa la Fundació Secretariat Gitano.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464