Saltar apartados

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes recull l'activitat de la Fundació Caballero Bonald en els seus divuit anys d'existència

 

CBonald1

 

Alacant. Dijous, 21 d'abril de 2016

Congressos literaris, publicacions, certàmens…, una àmplia mostra de l'activitat que la Fundació Caballero Bonald ha desenvolupat en els seues prop de divuit anys d'existència centra el portal inaugurat avui per la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Amb seu a Jerez (Cadis), la Fundació Caballero Bonald va ser constituïda el 1998 i té com una de les seues finalitats principals la custòdia, conservació, estudi i difusió dels fons donats per l'escriptor José Manuel Caballero Bonald (Premi Cervantes 2012). L'entitat impulsa la recerca de la literatura universal, en particular l'espanyola del segle xx i especialment la corresponent a la generació del cinquanta (a la qual pertany el titular de la Fundació), tant en les seues activitats literàries com en qualsevol disciplina artística. Treballa, així mateix, per al foment de la creació i de la recerca artística en general amb publicacions, congressos, seminaris, beques, premis i altres accions.

El nou portal de la Cervantes ofereix les actes dels congressos que ha celebrat la Fundació Caballero Bonald des de 1999, dedicats a temes com la literatura memorialista, les relacions entre la literatura i el cinema o el periodisme, la narrativa espanyola (1950-1975) o la creació literària del segle xxi.

S’hi poden consultar també vint-i-dos números de la revista Campo de Agramante, que des del 2001 es dedica als diferents gèneres literaris i a temes relacionats, directament o indirecta, amb la literatura: arts plàstiques, música, cinema... Aquesta publicació fa un especial esforç per rescatar temàtiques, autors i llibres del mig segle espanyol, la generació de Caballero Bonald.

L'espai virtual inclou, a més, els resums d'algunes obres reconegudes amb el prestigiós Premi Internacional d'Assaig Caballero Bonald, que concedeix la fundació de Jerez des del 2002 amb el patrocini de la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i Banc Santander –a través de Santander Universitats–, i la col·laboració de l'Ajuntament de Jerez. El premi, que reconeix la gran importància del gènere assagístic per a aprofundir en la realitat en qualsevol dels seus dominis, té com a finalitat promoure la difusió dels autors d'assaig i les publicacions que els acullen. L’han obtingut, entre altres, Jordi Gracia, Mario Vargas Llosa, Eugenio Trías, Francisco Rico i Santos Juliá.

Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

La Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes es va constituir el 2000 i el seu patronat està presidit per Mario Vargas Llosa (Premi Nobel de Literatura el 2010). La fundació gestiona la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, la Càtedra Vargas Llosa i el Centre de Competència en Digitalització IMPACT.

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantesva nàixer el 1999 per iniciativa de la Universitat d'Alacant, Banc Santander, a través de Santander Universitats, i la Fundació Botín; actualment ofereix en Internet accés lliure a més de dos-cents mil registres bibliogràfics. Ha obtingut el Premi Stanford per a la Innovació en Biblioteques de Recerca.

 Caballero_Bonald

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464