Saltar apartados

La Seu Universitària de Petrer acull la presentació del llibre Aniquilación de la República y castigo a la lealtad

 

Llibre_PetrerAlacant. 20 d'abril de 2016

Demà 21 d’abril, a les 20:00 hores, tindrà lloc a la Seu Universitària de Petrer, plaça Francisco López Pina, s/n, la presentació del llibre Aniquilación de la República y castigo a la lealtad a càrrec dels catedràtics d’Història Contemporània de la Universitat d’Alacant, Glicerio Sánchez Recio i Roque Moreno Fonseret.

En aquest llibre, coordinat per Glicerio Sánchez Recio, es tracta de la repressió que van patir en la immediata postguerra els membres dels diferents cossos al servei de l’Estat: els polítics, els jutges i els militars republicans, que van avantposar la lleialtat a la República durant la Guerra Civil a qualsevol altre plantejament ideològic, corporatiu o de classe. Això va suposar que en acabar la guerra foren considerats com a rebels pels vencedors, que eren els qui realment s’havien rebel·lat, i sotmesos als tribunals militars. La justícia "a l’inrevés".

L’obra té la participació d’historiadors rellevants del nostre país, com Mirta Núñez Díaz-Balart, professora d’Història Contemporània, Universitat Complutense de Madrid, Angel Bahamonde Magro, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Carlos III de Madrid, Javier Cervera Gil, professor d’Història Contemporània, Universitat Francisco de Vitòria, i Julián Chaves Palacios, professor d’Història Contemporània de la Universitat d’Extremadura, entre d’altres.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464