Saltar apartados

La Universitat d'Alacant aposta per enfortir la recerca científica i tècnica en xarxa

Dilluns pròxim, 25 d'abril, el campus acull una jornada sobre el programa COST, centrat a finançar accions de col·laboració entre investigadors de tot el món

INVESTIGACION_UA

Alacant. Divendres, 22 d'abril de 2016

La Universitat d'Alacant acull la Jornada Informativa HORITZÓ 2020 sobre Accions COST: Xarxes de Cooperació Europea en Ciència i Tecnologia, que tenen per objectiu reforçar la recerca científica i tècnica europea finançant la col·laboració entre investigadors.

Durant la trobada, que tindrà lloc el dilluns 25 d'abril a les 10.30 hores a la sala de graus Rector Ramón Martín Mateo (Facultat de Dret), la coordinadora de COST en l'Oficina Europea (MINECO), Noelia Romero, presentarà l'estructura, organització i estratègies d'aquestes accions. A més, aportaran la seua visió i experiències investigadors de la Universitat que ja han participat en aquest programa.

COST

COST (European Cooperation in Science and Technology) és el primer i un dels més amplis programes intergovernamentals de coordinació de la recerca científica i tècnica d'Europa. Funciona a través de xarxes que s'estableixen per iniciativa dels investigadors sense que hi haja prioritats temàtiques, obertes a totes les disciplines i idees innovadores de participants de tot el món.

Els projectes seleccionats reben finançament per a dur a terme activitats de coordinació com ara reunions científiques dels grups de treball, seminaris, conferències i tallers, o missions científiques de curta durada, entre altres. En aquest sentit, una Xarxa COST comporta una eina bàsica de finançament per a establir contactes a escala europea i internacional, ja que, per definició, aglutina l'excel·lència en un camp concret de coneixement.

Espanya és un dels països més actius en COST i està present en l'actualitat en més de tres-centes accions, cosa que li adjudica el tercer lloc en el rànquing de països amb més participació.

La jornada, organitzada per la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID), compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT), l'Oficina Europea, i les universitats d’Alacant i Miguel Hernández.

Programa Jornada COST

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464