Saltar apartados

La Universitat d'Alacant participa en un projecte Erasmus+ sobre drets humans a la Comunitat Europea

El vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, ha rebut avui els representants d'aquest projecte, i s'ha presentat una guia didàctica sobre drets humans, desenvolupada per professors de la UA

 

Alacant. 22 d'abril de 2016

El vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, han mantingut avui una trobada institucional amb representants del projecte HUMREV (Els Drets Humans en una Comunitat de Valors) que s'emmarca en el programa Erasmus+ de la Unió Europea. El projecte tindrà una durada de dos anys i hi participen quatre instituts europeus (Polònia, Alemanya, Itàlia i Finlàndia), i un d'Alacant (IES Cap de l'Horta); dues universitats (Alacant i Oulu-Finlàndia), i hi col·labora l'ONG Entreculturas.

Per part de la UA hi participen els professors Macario Alemany (Filosofia del Dret); Antonio de Murcia (Estudis d'Espanyol, Lingüística i Literatura); Carlos Martín (Departament d'Ecologia), i Antonio Martínez (Biotecnologia). El professorat de la UA implicat en el projecte està desenvolupant una interessant guia didàctica sobre drets humans, que ha sigut presentada avui a la resta d'integrants del projecte després de la recepció institucional.

El projecte

Els Drets Humans en una Comunitat de Valors (HUMREV) proposa una reflexió sobre la situació actual i real dels drets humans en el marc de la Comunitat Europea, d'acord amb els desafiaments plantejats en les diferents iniciatives i agendes europees en l'horitzó de 2020. El projecte es desenvoluparà, fonamentalment, en centres educatius i tindrà una durada de dos anys. Els implicats asseguren que faran servir una metodologia que ajude a reforçar valors com la llibertat, solidaritat, igualtat, tolerància, ciutadania activa i democràtica, i al mateix temps, desenvoluparà competències lingüístiques i digitals

Entre els objectius proposats figura també incorporar més activament el tema de drets humans en els currículums, i en aquest sentit generaran materials innovadors susceptibles de ser utilitzats per qualsevol centre educatiu interessat. La participació de dues universitats (Alacant i Oulu) i d'ONG com Entreculturas, asseguren el rigor del projecte, al mateix temps que actuen com a suport dels productes intel·lectuals.

Entre els socis europeus implicats hi ha el Gymnasium in der Taus, a Backnang (Alemanya), reconegut com a escola sense racisme; l'IIS Guido Monaco di Pomposa (Itàlia), amb experiència en la immersió laboral d'alumnes després de la seua etapa acadèmica; l'Institut Limingan Lukio de Limink (Finlàndia), reflex de l'excel·lent sistema educatiu del país i molt interessat en l'estudi de les minories, i el Gimnazjum Nr 21 de Gorzow (Polònia), que atendrà aspectes relacionats amb la tolerància religiosa. Com a organitzador, l'IES Cap de l'Horta d'Alacant aporta la seua experiència de centre educatiu solidari, integrat en la Xarxa de Joves Solidaris i implicat en programes de medi ambient i sostenibilitat, una dada destacable, ja que part del projecte es dedica a la justícia mediambiental.

Entre tots els socis s'han dissenyat activitats «de llarg recorregut» que es desenvoluparan coincidint amb mobilitats dels alumnes, entre les quals es detallen esdeveniments esportius, tallers temàtics, visites a centres de discapacitats, voluntariat, debats, concerts i exposicions.

RECEPCION_EUROPEUS2 RECEPCION_EUROPEUS1

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464