Saltar apartados

Les Jornades en commemoració del IV Centenari de la mort de Cervantes i Shakespeare precedeixen la conferència d'Andrés Trapiello a la Universitat d'Alacant

 

Alacant. 19 d'abril de 2016

José Cabezuelo, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat d’Alacant inaugurava aquest matí les Jornades acadèmiques en commemoració del IV Centenari de la mort de Shakespeare i Cervantes, organitzades per la UA i l’Institut alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. El vicerector ha disculpat l’absència de la rectora en funcions, Amparo Navarro qui, per motius d’agenda, no ha pogut estar avui en l’acte. El degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Francisco Mesa Sanz; José Manuel González Fernández de Sevilla, president de la Comissió per a la Celebració del IV Centenari; María del Carmen Irles Vicente, directora de les Jornades; i José Ferrándiz Lozano, director del IAC Juan Gil-Albert compartien la taula inaugural.

José Manuel González Fernández de Sevilla, responsable científic de la tercera jornada, del dia 21, ha aprofitat l’activitat per a anunciar els esdeveniments complementaris a aquestes jornades, que inclouen la taula redona del dia 21 d’abril “Representar Cervantes i Shakespeare avui”, amb les intervencions del director de teatre Eduardo Basc; Arturo Querejeta, actor; i Antonio Álamo, escriptor i dramaturg; i la conferència de l’escriptor i periodista Andrés Trapiello, “Don Quijote: sin ir más lejos”, el divendres 22. Tots aquests actes tindran lloc a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

González Fernández de Sevilla ha comunicat, a més, la continuïtat de les activitats commemoratives, que culminaran el pròxim 1 de juny del 2016, amb la investidura, com a doctor honoris causa per la UA, de Stephen Greenblatt, de la Universitat de Harward, expert en Shakespeare, crític literari, teòric, acadèmic, i autor guanyador del Premi Pulitzer.

L’objectiu de les jornades és integrar el context històric, l’obra de Miguel de Cervantes Saavedra i la de William Shakespeare per a donar una major perspectiva. A aquest efecte, des d’avui i fins al 21 d’abril del 2016, en el Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA, setze experts d’institucions espanyoles i estrangeres analitzaran aspectes històrics i literaris relacionats amb l’obra i l’època de Shakespeare i Cervantes.

 

Notícia relacionada:

La Universitat d'Alacant i l'IAC Juan Gil-Albert apleguen experts internacionals en les Jornades en Commemoració del IV Centenari de la Mort de Cervantes i Shakespeare

 

Jornades_conmemorIVCentenario1
Jornades_conmemorIVCentenario2
Jornades_conmemorIVCentenario3
Jornades_conmemorIVCentenario4
Jornades_conmemorIVCentenario5
Jornades_conmemorIVCentenario6

Fotografia: Vicente Pascual. Taller d’Imatge (FGUA).

Peu de foto: En les imatges de la taula inaugural, d’esquerra a dreta, José Ferrándiz Lozano, director de l’IAC Juan Gil-Albert; Juan Francisco Mesa Sanz, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres; José Cabezuelo, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat de; José Manuel González Fernández de Sevilla, president de la Comissió per a la celebració del IV Centenari; i María del Carmen Irles Vicente, directora de les Jornades.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464