Saltar apartados

Més de cinquanta estudiants participen en una jornada sobre treballar i viure a Suècia

 

   

 

Alacant. Dimarts, 19 d'abril de 2016

Des d'aquest matí, la Universitat d'Alacant s'ha convertit en un aparador de les possibilitats que ofereix Suècia per a egressats i futurs graduats. Amb la col·laboració de consellers de la xarxa EURES, creada per a facilitar la lliure circulació de treballadors dins dels 28 estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega, més de cinquanta participants han pogut conèixer les oportunitats de treball i recerca que ofereix aquest país.

En concret, la jornada Treballar i Viure a Suècia, organitzada pel Gabinet d'Iniciatives per a l'Ocupació (GIPO) a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, ha comptat amb les ponències «Life science research opportunities. Öresund region», a càrrec del conseller Miguel Salvador, i «Graduates programmes and how to apply in Sweden», per Olof Person.

EURES

EURES és una xarxa de cooperació creada per a facilitar la lliure circulació de treballadors dins dels vint-i-vuit estats membres de la UE, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein i Noruega. Està composta per l'Oficina Europea de Coordinació, les oficines nacionals de coordinació, els socis d'EURES i els socis d'EURES associats.

Els socis de la xarxa poden ser serveis públics d'ocupació, serveis privats d'ocupació, sindicats, organitzacions patronals i altres agents del mercat laboral. Els socis faciliten informació i ofereixen serveis de col·locació i contractació als ocupadors i als sol·licitants d'ocupació mentre que les oficines de coordinació, tant europea com nacionals, supervisen l'organització d'activitats a escala europea i nacional respectivament.

Així mateix, EURES exerceix una funció important en la facilitació d'informació específica i ofereix serveis de col·locació que redunden en benefici dels ocupadors i treballadors fronterers de les regions transfrontereres europees.

En la pràctica, EURES ofereix els seus serveis a través del seu portal i d'una xarxa humana que té aproximadament mil consellers EURES que estan en contacte permanent amb sol·licitants d'ocupació i ocupadors de tota Europa.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464