Saltar apartados

El Consell Social aprova els comptes del 2015 amb què es garanteix "el compromís de despesa present i futur" de la Universitat d'Alacant

Gómez Andreu valora l’esforç fet "en matèria d’estabilitat i sostenibilitat financera"

 

Consell_Social1
Consell_Social2
Consell_Social3
Consell_Social4

 

Alacant. Dimecres, 27 d'abril de 2016

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha aprovat per unanimitat els comptes anuals del 2015, que ja havien sigut informats favorablement pel Consell de Govern de la UA i per la Comissió d’Assumptes Econòmics d’aquest mateix matí. L’aprovació definitiva ha sigut un dels punts clau de la sessió plenària que ha tingut lloc avui en l’edifici de Sant Ferran, 40 de la Seu Universitària d’Alacant. Per a presentar l’informe s’ha comptat amb la presència extraordinària de la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí i el responsable de l’Oficina de Control Pressupostària, Álvaro Berenguer.

El president del Consell Social, Francisco Gómez Andreu ha valorat, principalment, "el compliment de la UA amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, en tancar-se amb un saldo positiu per un import de més d’11 milions d’euros". D’aquesta manera, Gómez Andreu reconeix a la UA "prou capacitat per a finançar els compromisos de despeses presents i futurs dins dels límits de dèficit i deute", com estableix la normativa vigent. Així mateix, ha subratllat l’esforç fet per la institució acadèmica "en matèria de racionalització i control de la despesa i la gestió eficient dels recursos".

En matèria de romanents, el president del Consell ha remarcat la reducció dràstica que ha experimentat la liquidació de despeses i l’ajust d’aquestes a la normativa en comptable, com també la reducció de despeses financeres (al voltant de 600.000 euros) pel que fa al pressupostat. Francisco Gómez ha al·ludit, a més, al "compliment del període mitjà de pagament establit per la modificació de la Llei de mesures de lluita contra la morositat".

Finalment, en relació amb el deute històric, el president ha informat sobre el calendari de pagaments establit per la Generalitat fins al 2022, un calendari que segons ha explicat, "hem procedit a ajustar a la comptabilitat".

Durant la mateixa reunió s’han aprovat també els comptes anuals de les societats i les fundacions depenents de la Universitat d’Alacant.

 

Homenatge als vocals sortints

Com a preludi de la reunió plenària, el Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha volgut retre homenatge a dos dels seus vocals sortints. Es tracta de Luisa Pastor i Antonio Carbonell, en representació de la Diputació i l’Ajuntament de Sant Vicent, respectivament. Durant l’acte, el president, Francisco Gómez Andreu, ha agraït el compromís i la dedicació de tots dos. Luisa Pastor, que es va incorporar al Consell Social durant el mandat de Salvador Ordóñez, ha recordat amb afecte aquests anys de treball que han contribuït “a reforçar els vincles entre la universitat i la ciutat de Sant Vicent” i ha formulat el desig que la seua ciutat “siga considerada membre de ple dret en els assumptes universitaris”. Per la seua banda, Carbonell, que ha lloat la capacitat de lideratge de l’actual president del Consell, ha animat la nova presidenta de la comissió de Relacions amb la Societat, Cristina Rodes, a seguir treballant en l’eliminació de tanques entre la universitat i l’empresa i ha instat l’actual alcalde de Sant Vicent, Jesús Villar, a continuar afermant la integració del campus en el municipi.

Tots dos han rebut de mans del president una rèplica de l’escultura Dibuixar l’espai, de Josep Azorín, coneguda popularment com ‘la mà’.

En substitució dels vocals sortints es van incorporar al Consell, César Sánchez, l’octubre del 2015 i Jesús Villar, el passat mes de febrer.

 

NOTÍCIA RELACIONADA:

CONVOCATÒRIA A MITJANS - Reunió plenària del Consell Social de la Universitat d'Alacant

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464