Saltar apartados

El MUA celebra demà les II Jornades d'Indústries Culturals i Creatives "Alimenta't de la Cultura"

El raper alacantí Arkano, el director de la pel·lícula Operasiones Espesiales, Miguel Herrero, el membre de l'equip de maquillatge de Gravity i Terminator III, Raúl Rodríguez, o la vídeo blogger Carolina Segelles, entre els participants destacats.

La jornada inclou xarrades, tallers, concerts en directe, actuacions de Dj’s, una exposició de cinema rodat a Alacant, una altra de «Talents UA», la realització en directe de grafits i una zona d’estands.

 Alacant, 27 d'abril de 2016

Demà dijous 28 d'abril, el Museu de la Universitat d'Alacant celebra les II Jornada d'Indústries Culturals i Creatives «Alimenta't de la Cultura», des de les 10 h fins a les 24 h, una jornada que aplega indústries culturals de les comarques d’Alacant relacionades amb àmbits com la moda, la música, l’art, gastronomia, audiovisual i món editorial, amb l'objectiu de fer-les conèixer, així com nous talents UA. L'esdeveniment està organitzat per l'alumnat del màster en Comunicació i Indústries Creatives (COMINCREA) i el Museu de la Universitat d'Alacant, un projecte que va sorgir l'any passat com a iniciativa del professor de la UA Kiko Mora.

La inauguració oficial tindrà lloc demà a les 10 hores, amb les intervencions de Faust Ripoll, director del Servei de Llengües i Cultura de la UA; Kiko Mora, professor del màster i responsable de les jornada, i els estudiants del màster Sebastián Chiriboga, Elena Gómez, Elena Danilova i Isabel López, integrants de l'equip organitzador d'aquesta edició. Al final de les paraules inaugurals s'obrirà al públic l'exposició d'arts visuals «Talents UA» a la sala polivalent del MUA, i la zona d’estands. Al mateix temps començarà el programa d'activitats. En aquesta segona edició, l'esdeveniment inclou xarrades i tallers, el concert d'Arkano, dues actuacions de DJs, concerts en directe (Artesanos del Rap, Bous, i Fat Cat. Heart Attack), una exposició de cinema rodat a Alacant (ja inaugurada), a més de la realització de dos grafits en directe a càrrec dels grafiters Jaume Alemañ i Sergio Gineres. A més de la destacada actuació d'Arkano (a les 11 hores), la jornada comptarà amb altres participants destacats, entre els quals hi haurà Raúl Rodríguez, membre de l'equip de maquillatge de la pel·lícula Gravity i Terminator III; Miguel Herrero, director de la pel·lícula Operasiones Espesiales (2014) i del documental Projecto USA (2015); o la vídeo blogger Carolina Segelles.

L'oferta es completa amb una zona d’estands a l'exterior amb diferents propostes, entre les quals ja està confirmada la participació editorial de la llibreria Terrafema; l'oferta musical del Low Festival; gastronòmica amb La Guapa (menjar artesanal i souvenirs), Paladar la Casa Blanca (menjar vegà) o Permalicante (agricultura ecològica), i de moda, amb Guetto Gato (moda vintage), Dee Organic (davantals) o Meliorism (roba per a proporcionar ajuda a causes socials, animals i mediambientals).

Amb l'objectiu de promoure la trobada entre els professionals del sector cultural alacantí i el públic, i oferir una oportunitat de promoció a talents culturals de la comunitat universitària, els organitzadors han programat tres xarrades: «Emprenedoria en indústries culturals», «Publica el teu propi llibre» i «Treballs artístics inusuals». El programa inclou també cinc tallers sobre Aquarel·la. Tallers i Textures; Factory Chic; Video Blogging; Figurinisme Cinematogràfic i Photomobile Lab. Completa la programació les activitats en directe Photoshoot de Moda: «De la botiga a la revista», i la xarra activitat «Rèplica humana i maquillatge de terror».

Exposició d'arts visuals “Talents UA”

Inauguració. Demà dijous 28 d'abril a les 10:00 hores. Estarà oberta al públic fins al final de maig a la sala polivalent del MUA.

La mostra «Talent UA», comissariada pel professor Enric Mira i amb la gestió de l'alumna Elena Gómez, naix de la inquietud de l'organització d'«Alimenta't de la Cultura» per oferir una oportunitat a molts artistes emergents, membres de la comunitat universitària de la UA, que vulguen exposar les seues obres en un espai públic. Aquesta exposició d'arts visuals inclou obres de fotografia, pintura, dibuix i disseny gràfic, amb les creacions de vint autors seleccionats: Ana Boix; Antonio López; Antonio Ríos; Carlos González; Christopher Macquet; Fernando Bañuls; Javier Abellán; Jennifer Boente; Jorge Flores; José Miguel Asencio; José Miguel Blanco; Juan Mas; Lucía Navarro; Macarena Rico; Marta Cayetano; Nerea García; Pablo González; Pablo López; Santiago Moya i Yago Quilez.

PROGRAMA COMPLET I HORARIS: http://alimentatedelacultura.es/

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464