Saltar apartados

Els titulats en Sociologia superen la mitjana nacional d'ocupabilitat en les carreres de Ciències Socials

Segons dades de l'última Enquesta d'Inserció Laboral dels Titulats Universitaris (EILU) elaborada per l'INE

La UA celebra aquest divendres 29 d'abril el Dia de la Sociologia amb un programa de conferències per a abordar oportunitats d'ocupació i la projecció social de la professió

 

Dia_SociologiaAlacant. Dimarts, 26 d'abril de 2016

La Universitat d'Alacant celebra el Dia de la Sociologia amb una dada que anima tota la professió. Segons dades de l'última Enquesta d'Inserció Laboral dels Titulats Universitaris (EILU-2014) elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en la branca de Ciències Socials, els titulats en Sociologia superen la mitjana nacional d'ocupabilitat i queden per damunt de Dret, Turisme o Periodisme. De fet, atenent la dada general d'ocupabilitat, el 74 % dels titulats en Sociologia està en actiu.

Són moltes les àrees en les quals un sociòleg o sociòloga poden treballar, encara que les més comunes tenen a veure amb intervenció social per a l'estudi de desigualtats i exclusió social, pobresa, violència i pau, família, joventut, gènere, dependència, migracions, etc.; amb polítiques públiques relacionades amb disseny, gestió i avaluació de projectes, desenvolupament local, participació, cooperació internacional, gestió cultural i turística, ocupació, sanitat, urbanisme o medi ambient; i recerca social aplicada per a enquestes d'opinió, consum, estudis electorals, estratègies i campanyes comercials i de comunicació, sistemes de qualitat, entre altres.

A més, pel fet de tractar-se d'una formació de tipus generalista, els titulats tenen moltes possibilitats per a especialitzar-se en sectors com l'ensenyament, periodisme, publicitat, relacions laborals, gestió de personal, cooperació, treball social, activitats polítiques i ONG.Dia de la Sociologia

Amb unes dades que mostren el gran potencial d'aquests professionals, divendres pròxim, 29 d'abril de 2016, la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer acull el Dia de la Sociologia amb un programa de conferències que abordarà les oportunitats d'ocupació, la projecció social de la Sociologia i de la seua professió, i la situació de la sociologia a Espanya.

De manera simultània, a partir de les 9.30 hores en la sala d'actes de la Facultat d'Educació es duran a terme les V Jornades de Sociologia de l'Educació. Dedicades a reflexionar sobre l'educació en igualtat de gènere, hi participaran tres conferenciants de prestigi reconegut: Elena Simón, experta en Coeducació; Pilar Aguilar, experta en anàlisi audiovisual des de la perspectiva de gènere, i Mariano Fernández Enguita, catedràtic de Sociologia de l'Educació en la Universitat Complutense de Madrid.

El dia anterior, el dijous 28 d'abril de 2016 a partir de les 12.30 hores, la sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant acull la III Conferència per a la Coordinació Acadèmica de la Sociologia amb participants de totes les universitats espanyoles. Seguint la dinàmica de treball col·lectiu d'anteriors experiències, en aquesta trobada es tornaran a tractar aspectes rellevants per a la coordinació de la sociologia a les universitats espanyoles, processos d'acreditació del professorat i dels títols de grau, pràctiques externes, la presència de la sociologia en l'educació secundària, la formació de postgrau, i les actuals línies de treball de la Federació Espanyola de Sociologia.

Enguany, el Dia de la Sociologia és una ocasió especial perquè commemora el 25 aniversari dels estudis de Sociologia a la Universitat d'Alacant, per la qual cosa passat, present i futur es donen la mà en els continguts del programa de l'actual edició.

 

Dia_Sociologia2

Foto d'arxiu: participants en el Dia de la Sociologia 2015

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464