Saltar apartados

La Universitat d'Alacant organitza el Congrés de la Societat Espanyola d'Immunologia a l'ADDA de la Diputació d'Alacant

María Blasco i Francisco Martínez Mojica són alguns dels conferenciants convidats durant els dies 5, 6 i 7 de maig

La trobada tractarà les últimes investigacions i desenvolupaments translacionals en el camp de la immunologia

 

Alacant. 29 d'abril de 2016

"Immunologia i Salut" és el lema del 39 Congrés de la Societat Espanyola d’Immunologia, organitzat per aquesta, el Departament de Biotecnologia de la Universitat d’Alacant i per la Societat Valenciana d’Immunologia, que tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de maig del 2016 a l’ADDA de la Diputació Provincial d’Alacant.

Francisco J. Martínez Mojica, investigador del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la UA, descobridor del Sistema CRISPR-Cas, impartirà el dijous 5 de maig, a les 13.00 hores, la conferència inaugural “CRISPR-Cas: prokaryotic adaptive immunity, programmable genome editing, and beyond”. En total, quatre conferències plenàries, impartides per especialistes de prestigi internacional reconegut, es distribueixen al llarg del Congrés. Ronald Germain pronunciarà la seua ponència a les 19.30 hores del mateix dia. Lorenzo Galluzzi serà qui impartisca, el divendres 6 i a les 18.30 hores la tercera de les plenàries. Per a la clausura s’ha convidat la investigadora María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), on és cap del Grup de Telómeros i Telomerasa, amb la ponència “Telómeros y el origen de la enfermedad”. Serà a les 18.30 hores del dissabte 7 de maig.

El Congrés serà el punt de trobada per a proporcionar una visió global de les últimes investigacions i desenvolupaments translacionals en el camp de la Immunologia, tant en el terreny diagnòstic com el terapèutic. La Immunologia, atès el marcat caràcter multidisciplinari que té, interacciona molt directament amb una gran varietat de disciplines científiques i amb diferents professionals de la salut. És el cas de l’obtenció de fàrmacs biològics que modificaran punts molt concrets del sistema immunitari, com és el cas del lupus o l’artritis reumatoide, malalties que, fins ara, no tenen cura, com ha indicat José Miguel Sempere, president del Congrés i director del Departament de Biotecnologia de la UA. Fruit d’això és l’increment que hi ha des de fa ja alguns anys en la demanda de professionals de la Immunologia, en els diferents fòrums de l’àmbit cientificosanitari.

Immunologia de trasplantament, immunodeficiències i control d’aquest problema des del naixement, neuroinflamació, immunoteràpia davant del VIH/SIDA, problemes immunològics que afecten la reproducció, innovació docent en immunologia, malalties autoinflamatòries i autoimmunes, Nanomedicina, són alguns dels grans temes que es tractaran en la trobada. Un dens programa amb més de quinze ponents internacionals que participen en el Congrés, en el qual s’han inscrit prop de cinc-cents participants. Deu taules redones, deu simposis, tallers i reunions de grup se succeiran en la programació, que tindrà com a idiomes oficials l’anglès i el castellà, distribuïts l’ús d’aquests al cinquanta per cent.

Abans del Congrés i per a acostar la societat alacantina a la importància de la vacunació en la població, hi haurà la xarrada-col·loqui “Per què m’he de vacunar?” és l’activitat, organitzada pel Club Información, per al dimecres 4 de maig del 2016 a les 19:00 hores, a la seu de l’avinguda Doctor Rico, 17 d’Alacant. Col·labora la Universitat d’Alacant i la Societat Espanyola d’Immunologia.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464