Saltar apartados

La XVI Mostra d'Humor Social de la UA s'obri al públic dilluns pròxim dedicada als refugiats

El dibuixant José Rubio Malagón i el professor de la UA Gabino Ponce rebran el Premi Notari de l'Humor el pròxim 19 de maig

 

Humor_SocialXVIAlacant. 29 d'abril de 2016

La Jornada d'Humor Social de la UA arriba a la setzena edició amb l'obertura dilluns pròxim, 2 de maig, de l'exposició «Refugiats. Reservat el dret d'admissió», una mostra que estarà oberta al públic fins al 30 de maig a la Sala Aifos del Campus (Facultat de Filosofia i Lletres III), gràcies al suport de Federació de Caricaturistes d'Espanya (FECO-Espanya).

Encara que la mostra estarà oberta al públic a partir del dilluns, l'acte central d'aquestes XVI Jornades d'Humor Social de la UA tindrà lloc el dijous pròxim 19 de maig a les 13 hores en la mateixa Sala Aifos, amb una taula redona i el lliurament del Premi Notari de l'Humor d'UA, que enguany rebran el dibuixant José Rubio Malagón i el professor de la UA Gabino Ponce, a títol honorífic, per haver sigut l'impulsor d'aquesta activitat en els seus inicis al costat d'Enrique Pérez, dibuixant i cap del Gabinet d'Imatge i Comunicació Gràfica la UA.

Un centenar de dibuixos de quaranta-quatre autors internacionals han sigut escollits per a donar forma a l'exposició. L'humorista gràfic Enrique Pérez, comissari de la mostra, assegura que el tema d'aquesta edició és especialment atractiu i de total actualitat, ja que aborda el tema dels refugiats. Juli Sanchis, vicepresident de FECO-Espanya assegura que, després de la Guerra Civil, més de cinc-cents mil refugiats van emigrar d'Espanya i que «tenim una pèssima memòria i molta mesquinesa a l'hora d'acceptar els divuit mil refugiats que ens ha assignat la UE i dels quals, a hores d’ara, solament se n'han acceptat divuit».

Els caricaturistes que participen en les Jornades d'Humor Social analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen l'espectador en els aspectes socials més variats. En edicions anteriors van centrar la seua mirada en temes com prometre fins a ficar. Any electoral; una generació perduda…o dues; l’atur juvenil; el maltractament a les dones; la corrupció; la intolerància; la importància de la lectura; la discriminació; la crisi de valors; els desnonaments i altres aspectes en què, amb els elements de l'humor i la sàtira, es qüestionen les causes de tot un seguit de manifestacions que afecten el desenvolupament social.

En l'exposició d'enguany s'exposen obres de dibuixants com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines, i Whoper, Kap, Nano o Malagón, entre altres.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464