Saltar apartados

Cap a una opinió informada sobre el vel islàmic, nova sessió del Seminari Salut, Dones i Gènere

L'afganesa Nadia Ghulam explicarà com va adoptar la identitat del seu germà mort i va canviar el vel blanc pel turbant, i Awatef Ketiti, reflexionarà sobre els discursos i les polítiques del vel en un món globalitzat

 

Alacant. Dijous, 1 de desembre de 2016

La Seu Ciutat d’Alacant presenta una nova sessió del Seminari Salut, Dones i Gènere, amb una interessant reflexió sobre el vel islàmic, el pròxim dilluns 5 de desembre a les 19 hores a l’edifici de la Seu al carrer Sant Ferran 40.

Aquesta segona sessió del Seminari pretén oferir informació detallada sobre l’ús del vel islàmic amb l’objectiu de promoure una opinió informada entre els participants. Per a això tindrà les intervencions de l’afganesa Nadia Ghulam, autora del llibre El secret del meu turbant, que exposarà la seua experiència personal després de fer-se passar durant onze anys pel seu germà durant la guerra a Kabul, i d’Awatef Ketiti, professora de comunicació audiovisual de la Universitat de València.

En la seua presentació titulada “El secreto de mi turbante: ¡Haz de las dificultades tus retos! Sobrevivir en la adversidad”, Nadia Ghulam explicarà la seua experiència vital en la qual als vuit anys una bomba va destruir sa casa, el seu rostre i la seua vida acomodada. Als deu anys decideix canviar el vel blanc pel turbant, adoptar la identitat del seu germà mort i treballar sense descans per la supervivència dels seus. Aquesta decisió li va permetre accedir com a xic a molts llocs vetats per a les dones afganeses i fer moltes tasques que com a xica li estaven prohibides.

Awatef_Ketiti2

Per la seua banda, Awatef Ketiti oferirà la seua perspectiva professional sobre “Los Discursos y las políticas del velo en un mundo globalizado”, acompanyada per Josefina Bueno Alonso, directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, que farà de moderadora.

El Seminari, organitzat per l’Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant i coordinat per M. Teresa Ruiz Cantero, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública i integrant del IUIEG de la UA, es perllongarà amb noves sessions durant el 2017.

 

 

Nadia_Ghulam

Nadia Ghulam

Nadia va nàixer a Kabul l’any 1985 en el si d’una família de classe acomodada. Amb només vuit anys una bomba va destruir sa casa, el seu rostre i la seua vida, i la va condemnar a dos anys d’hospital. Es veurà obligada a renunciar a la seua identitat femenina pròpia per a portar endavant la seua família: canviarà el vel blanc pel turbant i adoptarà la personalitat de Zelmai, el seu germà mort. Es convertirà en l’home de la casa per a superar les dificultats socials que implica ser dona en un país dominat pel règim dels talibans. Durant més d’una dècada s’ocultarà com a home sota un fosc turbant i envoltada d’enganys i mentides. I sempre amb la por que un talibà poguera descobrir el secret. Una vida de solitud, de patiment i de treball sense descans fins que amb 21 anys viatja a Espanya a través d’una ONG. Ací li reconstruiran el seu cos malparat danyat per la bomba i li obriran les portes de la que serà la seua nova i desitjada vida: la d’una jove que recuperarà la llibertat i es dedicarà al que sempre ha somiat: estudiar.

Entrevista a Nadia Ghulam

 

Notícies relacionades:

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant reafirma l'aposta que fa per la salut com a pilar essencial de desenvolupament amb noves activitats en aquest àmbit

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464