Saltar apartados

Els secrets del cel a l'hivern i les nebuloses a la Universitat d'Alacant

 

Alacant. Dimecres, 14 de desembre de 2016

L’Associació Universitària d’Astronomia Astroingeo descobreix els secrets del cel d’hivern durant el mes de desembre. En concret, demà dijous 15 de desembre, a partir de les 20:00 hores a l’aula S03 de la Politècnica IV, Luis Medina oferirà la conferencia “Nebulosas, guarderías estelares”.

Les nebuloses són regions del medi interestel·lar constituïdes per gasos, principalment hidrogen i heli, a més d’elements químics en forma de pols còsmica. Tenen una importància cosmològica notable perquè moltes d’aquestes són els llocs on naixen les estrelles per fenòmens de condensació i agregació de la matèria i, en altres ocasions, es tracta de les restes d’estrelles ja extintes o en extinció. Des d’Astroingeo, Luis Medina explicarà els elements principals en una galàxia i les característiques, la localització i la composició de núvols moleculars, glòbuls de bok, núvols difusos, nebuloses planetàries o romanents de supernova, entre altres tipus de nebuloses.

El dijous 22 de desembre, a les 20:00 hores a l’aula S03 de la Politècnica IV, Estefanía Sánchez parlarà sobre “El cielo de invierno”. Durant la intervenció, s’analitzaran les característiques del cel des de finals del desembre a principis del març, i es mostrarà quan i on es poden observar els planetes, les pluges d’estrelles, els passos de l’Estació Espacial Internacional (ISS) i els iridiums més brillants, a més de les constel·lacions i els objectes estel·lars més importants visibles a l’hivern.

NebulosaUA

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464