Saltar apartados

Investigadors de la Universitat d'Alacant comproven els beneficis de practicar BodyJump

Mitjançant un estudi s’ha demostrat que aquesta activitat millora la composició corporal dels usuaris i els paràmetres relacionats amb la resistència i la força muscular

BODYJUMP_UA1

Foto cedida per EAC System

 

Alacant. Divendres, 16 de desembre de 2016

Investigadors de l’Àrea d’Educació Física i Esportiva de la Universitat d’Alacant, després d’un any d’estudi sobre el programa de classes col·lectives BodyJump desenvolupat per l’empresa EAC System, conclou que aquesta activitat aporta beneficis físics per a l’usuari que la practique amb assiduïtat.

Concretament, els investigadors han fet una prova amb 27 dones joves físicament actives, de les quals 14 han practicat BodyJump, tres vegades per setmana durant 50 minuts al llarg d’un mes, per a comprovar com afectava aquest programa la seua condició física.

Les joves, a les quals se’ls va fet tot un seguiment de proves prèvies per a corroborar els resultats, van mostrar una notable reducció del percentatge de greix corporal i del sumatori de plecs cutanis. Així mateix, l’estudi va revelar que la pràctica de BodyJump va produir millores en el Vo2 màx., quantitat màxima d’oxigen que l’organisme pot absorbir, en la capacitat de salt i una major força en les dones que van fer aquest exercici.

Els resultats d’aquest estudi, juntament amb altres dades que descriuen l’elevada intensitat que es pot aconseguir durant una sessió de BodyJump, van ser presentats pels investigadors de la UA Sergio Sellés, M. García-Jaén, J.M. Cortell, I. Chulvi i R. Cejuela, en el XVI Congrés de la Societat Espanyola de Medicina de l’Esport que va tenir lloc a Granada a finals del mes de novembre.

L’estudi, basat en l’exercici coreografiat amb minitrampolins, analitza de forma exhaustiva les respostes fisiològiques que es produeixen durant la sessió de BodyJump, com també les diferents propietats que té aquest programa desenvolupat per EAC Training Systems.

La investigació científica parteix d’un conveni subscrit el passat mes de març de 2016 pel Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques de la UA i el director tècnic d’EAC Training Systems, Ernesto Acosta.

Gràcies a l’estudi, no solament es podran demostrar els seus beneficis de forma científica sinó que també, sobre la base dels resultats de les diferents proves, podran obtenir-se millores i avanços en el desenvolupament de futures coreografies i sessions.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464