Saltar apartados

Juanan Requena presenta Al borde de todo mapa, el seu primer llibre d'autor de fotografia

La periodista Lola Torrent presentarà l’artista i la seua obra demà a la Seu Ciutat d’Alacant

  

Alacant. Dimarts, 13 de desembre de 2016

Després de fer molts diaris i maquetes que barregen paraules i imatges, Juanan Requena presenta el seu primer llibre d’autor de fotografia Al borde de todo mapa, un treball que ha dut a terme juntament amb Montse Puig, editora d’aquesta publicació d’Ediciones Anómalas.

La Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) acollirà la presentació demà dimecres 14 de desembre a les 20:15 hores, en un acte que tindrà la presència de la periodista del diari La Verdad i d’Onda Cero, Lola Torrent, qui presentarà l’autor i la seua obra, i amb Naima Benaicha, professora de l’Àrea d’Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat d’Alacant i coordinadora de l’esdeveniment.

Ediciones Anómalas descriu Juanan Requena com “un alquimista que estima la llum i la paraula, però també les pedres, la fusta, les cordes, el paper…; li sedueix esquinçar i pegar, escriure i ratllar, construir i renovar, fer i desfer, teixir sense parar múltiples camins en una eterna cerca de la poesia de la quotidianitat”.

L’autor treballa d’una forma singular creant quaderns, a manera de diaris, amb escriptura, fotografia, dibuix i taques de cafè.

Juanan Requena va nàixer en un àrid poble de La Manxa, com ell mateix relata, on es va embadalir d’horitzons construint cabanyes entre camps de panís. Després de bells fracassos i constants derives, es va mudar al mar del Sud, i hi va aprendre d’hendecasíl·labs i quejíos mentre venia llibres i posava cafès. Es va convertir en viatger posant cables en gires de grups sense rock and roll i omplint inesgotables diaris. I així va rodar ambulant, cobert de salnitre i dubtes, fins a convèncer-se que mirada i poesia podien unir-se sobre la mateixa incandescència: una baralla que encara avui intenta reflectir sense detenir-se.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464