Saltar apartados

La UA lidera un projecte europeu per al reconeixement dels títols acadèmics dels refugiats

Els integrants de LikeHome es reuneixen del 14 al 15 de desembre al campus de Sant Vicent del Raspeig

 

Proyecto_LikehomeAlacant. Dimarts, 13 de desembre de 2016

Què passa quan un refugiat no disposa de cap document que acredite la seua titulació? Com es pot comprovar que un immigrant té un títol si aquest ha desaparegut? Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran els dies 14 i el 15 de desembre a la Universitat d’Alacant durant la reunió de llançament del projecte Likehome, liderat per l’Oficina de Projectes Internacionals (OGPI).

“Els refugiats polítics i immigrants econòmics que arriben a Europa es troben en moltes ocasions amb l’enorme dificultat de veure reconeguda la seua formació acadèmica davant de la inexistència de documentació que l’avale. En casos com el dels sirians, la destrucció de les institucions en els seus països d’origen és tan gran que ni tan sols hi ha la possibilitat d’aconseguir un duplicat o una prova que els avale”, explica la professora de la UA i coordinadora científica del projecte, Rosabel Roig.

En aquest marc, LikeHome, amb una durada de dos anys, naix amb la intenció de respondre a aquest problema a través de la creació d’un marc comú d’actuació per a tot l’espai europeu.

Per a dur-ho a terme, els integrants del projecte prendran com a referència les pràctiques ja consensuades en països que estan fent aquestes polítiques d’integració com Canadà, Austràlia, Dinamarca, Regne Unit i Holanda. I, d’altra banda, dissenyaran cursos de formació destinats perquè els refugiats i els immigrants adquirisquen l’idioma del país que els acull.

En el projecte LikeHome participen, juntament amb la Universitat d’Alacant, institucions i organitzacions amb una dilatada experiència en integració social com el centre grec Eurotraining, l’associació internacional EfVET, el govern de la província alemanya Landkreis Kassel, la universitat permanent sueca Folkuniveristetet, l’organització governamental grega EOPPEP, l’associació austríaca dieBerater, la Universitat de Bolonya i, finalment, l’organització juvenil austríaca ÖJAB.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464