Saltar apartados

Projecció del documental 23.30 Una historia cautiva per a commemorar el Dia Mundial de les Persones Migrants

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant acull la projecció d'aquest documental que aborda la realitat dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) a través dels testimoniatges dels seus protagonistes

 

Cineforum_ojos1Alacant. Dijous, 15 de desembre de 2016

Entrepobles i RefugiAlacant organitzen un cinefòrum a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant demà divendres 16 de desembre a les 19:30 hores, un esdeveniment que tractarà la situació actual dels Centres d’Internament d’Estrangers a Espanya (CIE) amb la projecció del documental 23.30 Una historia cautiva i un col·loqui posterior, dirigit per David Marrades.

Amb el lema “No tanquem els ulls: tanquem els CIES”, aquest esdeveniment commemora el Dia Mundial de les Persones Migrants (17 de desembre) i tindrà la participació d’Ana Fornés, activista contra el racisme institucional, membre d’Entrepobles i València Acull. Els organitzadors afirmen que “L’Europa de la vergonya que alça murs i blinda fronteres, té també en els Centres d’Internament per a Estrangers un dels forats negres més grans en matèria de Drets Humans”.

 

SINOPSI

Quan Mourtada Seck va ser tancat al CIE d’Aluche, va perdre, entre molts altres, el seu dret a la identitat pròpia. Va passar a ser un número, igual que Samuel i la resta dels qui hi havia interns. Peggy, el marit de la qual va ser expulsat 8 dies abans del naixement de la seua filla i més tard colpejat i maltractat pels agents que l’acompanyaven en el vol de tornada al seu país, va veure el seu projecte de vida truncat en el moment en què el seu marit va ser arrestat. Les seues històries, juntament amb el testimoni d’algunes de les persones més directament involucrades en el dia a dia dels CIE com advocats, juristes, portaveus institucionals, polítics, jutges de control i policies, tramen el fil narratiu d’un documental que trau a la llum les qüestions més rellevants i polèmiques al voltant de la lluita contra la immigració irregular que, en els Centres d’Internament d’Estrangers, té una de les seues eines principals.

 

Tràiler

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464