Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ultima el llançament del primer doble grau internacional amb la Universitat de Louisiana

Els estudis, impulsats per la Facultat d’Econòmiques, se centraran en business

 

 

Alacant. Divendres, 23 de desembre de 2016

Tan lluny i tan a prop. Responsables de la Universitat d’Alacant i la Northwestern State University de Louisiana (EUA), ultimen els detalls per a engegar el doble grau conjunt en Business, el primer internacional per a les dues institucions. El Consell de Govern de la UA va aprovar per unanimitat el passat mes de novembre la posada en marxa d’aquesta nova proposta formativa amb la intenció d’incrementar les expectatives dels estudiants del grau en Administració i Direcció d’Empreses.

Les últimes setmanes, a més de la signatura del conveni de formalització institucional, s’han fet diferents reunions a través de videoconferència en les quals, a més dels degans de les dues facultats implicades, Juan Luis Nicolau, per la UA i la seua homòloga del College of Business and Technology de Louisiana, Margaret Kilcoyne, han assistit el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero i el de Relacions Internacionals, Juan Llopis com també els vicedegans d’Administració i Direcció d’Empreses i Relacions Internacionals de la Facultat, Bartolomé Marco i Felipe Ruiz, respectivament. Per part de la Universitat de Louisiana han intervingut els seus vicepresidents, Marcus Jones i Vickie Gentry, i també la directora del Centre de Recursos per a Estudiants Internacionals, Telba Espinoza-Contreras i la professora Begoña Pérez Mira, una de les impulsores d’aquest projecte.

Com ells mateixos han exposat, per a la Universitat de Louisiana aquest conveni "suposa una oportunitat extraordinària per a estudiants, professors i professionals de les dues institucions. En un mercat de treball on la internacionalització és essencial, proveeix fantàstiques experiències internacionals, competències de globalització clau i col·laboracions que milloraran el projecte educatiu que els nostres estudiants ja reben".

 

Selecció de candidatures

Un dels punts de confluència d’aquestes reunions és la importància creixent d’adquirir una formació internacional per a afrontar un mercat laboral cada vegada més globalitzat.

Com es deriva del conveni, cada any la Facultat d’Econòmiques seleccionarà un màxim de tres estudiants que cursaran el quart any a la Nothwestern State University i finalitzaran els estudis amb dues titulacions: el grau en Administració i direcció d’empreses per la Universitat d’Alacant i el Major in Business Administration per la Northwestern State University, amb tots els avantatges i reconeixements que les dues institucions ofereixen als seus egressats. De forma recíproca, la UA acollirà un màxim de tres estudiants nord-americans que d’igual manera obtindran ambdues titulacions.

El degà d’Econòmiques ha explicat que “aquest doble grau no implicarà un cost addicional per als nostres estudiants, ja que únicament abonaran les taxes de matrícula ordinària de la Universitat d’Alacant”. A més, segons el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis, “es podrà rebre fins i tot finançament addicional per a col·laborar amb els costos que implica aquesta mobilitat”.

Aquesta iniciativa suposa un pas més en l’oferta de docència bilingüe per a estudiants de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, que ja en l’actualitat tenen la possibilitat d’estudiar gran part de les assignatures en anglès.

Una de les fortaleses d’aquest programa pioner és que permetrà a l’alumnat “beneficiar-se d’aquesta extraordinària experiència internacional, experimentar de primera mà els aspectes acadèmics i culturals de la vida universitària nord-americana i rebre una formació de qualitat i prestigi, que sens dubte aportarà un element diferenciador al currículum acadèmic”, assegura Nicolau.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464