Saltar apartados

Torrevella s'incorpora a la xarxa de seus de la Universitat d'Alacant

L’alcalde, José Manuel Dolón i el rector, Manuel Palomar, han presentat aquest matí el conveni de creació de la seu universitària 

El professor José Norberto Mazón serà el coordinador de la seu que tindrà una aportació anual del consistori de 100.000 euros

 

Seu_Torrevella1
Seu_Torrevella2
Seu_Torrevella3
Seu_Torrevella4
Seu_Torrevella5

 

Torrevella, 1 de febrer de 2016

Torrevella tindrà una seu de la Universitat d’Alacant després del conveni presentat aquest mateix matí a l’Ajuntament entre l’alcalde de la localitat, José Manuel Dolón i el rector de la institució acadèmica alacantina, Manuel Palomar.

L’acord preveu que la futura seu universitària se situe en el Centre Cultural Virgen del Carmen i tindrà un coordinador nomenat per la Universitat d’acord amb el consistori, el torrevellenc i professor de l’Escola Politècnica, José Norberto Mazón.

Manuel Palomar ha destacat la importància de Torrevella per a la Universitat d’Alacant “una seu que teníem pendent des de fa temps i que suposa obrir la Universitat d’Alacant a la cinquena ciutat de la Comunitat i tercera de la província d’Alacant”.

El rector ha apuntat que “la planificació de la Seu Universitària de Torrevella, amb el seu coordinador, José Norberto Mazón, es farà d’acord amb els interessos i les necessitats de la localitat”.

L’alcalde, José Manuel Dolón, ha assenyalat el dia d’avui com un “moment històric i ha dit que aquest acord és “una oportunitat que hem d’aprofitar intel·ligentment per a fer que la ciutat de Torrevella i les seues habitants puguen millorar la capacitat acadèmica, formativa i cultural del conjunt de la població, i de facilitar les possibilitats d’ocupació i emprenedoniar dels nostres joves i del teixit econòmic i industrial. La implicació de tots els sectors econòmics i socials és fonamental per a l’èxit d’aquesta iniciativa que entre tots hem de fer que siga una realitat”.

El conveni té com a objectiu desenvolupar activitats de caràcter cultural, divulgatiu, formatiu i de recerca a través de la seu universitària i tindrà una aportació anual del consistori de 100.000 euros, que es destinaran a finançar les activitats que es facen a la seu universitària.

Fins a Torrevella s’han desplaçat, amb el rector, responsables de diferents àrees de la UA, els quals amb l’alcalde i els regidors de l’equip de govern han visitat les instal·lacions del Centre Cultural Virgen del Carmen. A més han mantingut una trobada amb les directives d’APYMECO, de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria – AEHTC-, de l’Associació d’Industrials i Comerciants del Polígon Casa Gran, de la Societat Cultural Casino i del Real Club Nàutic.

Els representants del teixit empresarial i social s’han mostrat molt interessats en aquest conveni, en les possibilitats que ofereix per a la formació dels sectors als quals representen i han oferit les seues instal·lacions perquè puguen desenvolupar-se activitats de la seu universitària.

El professor torrevellenc de la UA, Fernando Vera Rebollo, he dirigit un escrit a l’alcalde en què ha mostrat també el seu “suport a les accions de la nova seu i la meua intenció i propòsit de col·laborar, en tot el que estiga en la meua mà, amb el coordinador, qui em sembla una personal amb un perfil molt indicat per a aquest repte que té per davant. Més encara sabent que l’equip de govern de l’Ajuntament fa una aposta ferma amb la UA”.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464