Saltar apartados

La peça d'art Ibèric "El tors del guerrer" de L'Alcúdia visita Madrid

És una de les peces que formen l’exposició “Els Escipió. Roma conquista Hispània” en el Museu Arqueològic Regional

 

Tors_guerrerAlacant. 18 de febrer de 2016

Una de les peces d’escultura ibèrica més emblemàtiques del Museu Monogràfic de la Fundació L’Alcúdia de la Universitat d’Alacant, el Tors del guerrer (s. iv a. de la n. e.), estarà exposada al Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid fins al 4 de setembre. La peça té un paper destacat en l’exposició “Els Escipió. Roma conquista Hispània” inaugurada el 9 de febrer passat i comissariada per Manuel Bendala, catedràtic d’Arqueologia i patró de la Fundació Universitària L’Alcúdia de la Universitat d’Alacant. L’escultura mostra un fragment del tors d’un príncep o aristòcrata iber que llueix en el pit un disc-cuirassa amb el cap d’un llop, i es tracta d’una de les peces més importants de l’art ibèric, que es mostra habitualment al Museu Monogràfic de la Fundació en el jaciment de L’Alcúdia.

La mostra, la primera a Espanya dedicada exclusivament a la llegendària saga dels Escipió i arreplega més de 200 peces procedents de més de trenta institucions, entre les quals està la peça d’escultura ibèrica del Museu de la L’Alcúdia.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464