Saltar apartados

L'audiovisual "La llum que ens envolta" fet a la Universitat d'Alacant, finalista en el I Premi de Periodisme "Foro Transfiere"

 

Foro_Transfiere_ABelendez1Alacant. 24 de febrer de 2016

El treball, “La llum que ens envolta”, fet pel catedràtic de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant, Augusto Beléndez Vázquez, ha resultat finalista en el Primer Premi de Periodisme ‘Foro Transfiere’ de Suport a la Divulgació Científica, Tecnològica i Innovadora. Convocat per la cinquena edició de Transfiere, Fòrum Europeu per a la Ciència, Tecnologia i Innovació, que va tenir lloc els dies 10 i 11 de febrer del 2016 en el Palacio de Ferias y Congresos de Màlaga, té com a objectiu reconèixer la faena que fam periodistes i divulgadors per a donar a conèixer la innovació tecnològica desenvolupada a Espanya i la convergència d’aquesta a nivell internacional.

Cinquanta-vuit professionals de mitjans de comunicació i divulgadors científics de tot el país han concorregut en aquesta primera edició, convocada per a valorar la importància de la transferència de coneixement i la sinergia entre el teixit investigador i empresarial a Espanya i la convergència d’aquest a nivell internacional.

El premi es feia públic el passat dijous 11 a Màlaga, en un acte en què s'atorgava al catedràtic un certificat i el reconeixement com a finalista. Aquest audiovisual va aparèixer publicat en la pàgina Web del comitè Internacional de l'Any de la llum gestionada per la UNESCO. A més, es va projectar en els actes de la Cerimònia de Clausura de l'Any Internacional de la Llum que va tenir lloc a Mérida (Mèxic) al començament de febrer.

Els treballs que han concorregut al premi, publicats en premsa, ràdio, televisió o mitjans digitals, han versat sobre la innovació tecnològica en l'àmbit de les temàtiques principals que tracta el fòrum: administracions públiques i compra pública innovadora, agroalimentari, energia, indústria, infraestructura i transports, medi ambient, plataformes tecnològiques espanyoles, sanitat i TIC.

La valoració dels treballs s'ha fet tenint en compte el sector abordat, la novetat del tema, la qualitat, l'originalitat, la claredat expositiva, el valor periodístic i la difusió de la informació, entre d’altres criteris.

Foro Transferiere està coorganitzat per l'Ajuntament de Màlaga a través del Palacio de Ferias y Congresos de Màlaga (Fycma), per la Junta d'Andalusia i pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. A més, té el suport de les empreses Telefònica i Endesa com a golden partners i amb el Grup Empresarial TOPdigital, que participa com a silver partner igual que les empreses municipals malaguenyes Limasa, Emasa, EMT i Smassa i la Diputació de Màlaga.

 

Notícies relacionades:

El catedràtic Augusto Beléndez obté el premi "Ensenyament i Divulgació de la Física, Ensenyament Universitari" de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i la Fundació BBVA

El catedràtic de la UA Augusto Beléndez, únic espanyol nomenat "Fellow Member" de la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica selecciona a un professor de la Universitat d'Alacant

Un article de divulgació científica del catedràtic de la UA, Augusto Beléndez, premiat en el certamen "Ciència en Acció"

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464