Saltar apartados

Edurne Pasaban presenta "La culminación de un sueño" juntament amb la Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport

L'alpinista ofereix la xarrada en la qual tracta de transmetre les experiències viscudes en entorns hostils, plens d'incertesa i canvis, el dimecres 10 a les 20 hores al Club Informació

 

Edurne_PassavenAlacant. Dilluns 8 de febrer de 2016

El dimecres 10 de febrer tindrà lloc la xarrada «La culminació de un sueño», impartida per la reconeguda alpinista i conferenciant, Edurne Pasaban, primera dona en la història que ha escalat els catorze vuit mils del planeta i la vint-i-unena persona, organitzada per la Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport de la Universitat d'Alacant.

En la conferència, Edurne intenta transmetre l'aprenentatge vital a través de les seues experiències. Experiències viscudes en entorns hostils, plens d'incertesa i canvis, no gaire diferents dels que es poden viure en el nostre dia a dia professional. Parla de les claus que l’han portada a aconseguir l'èxit, a lluitar pel que li agradava i a superar tota mena de reptes i dificultats en el camí a la meta.

El seu somni va començar l'any 2001 amb l'ascensió a la muntanya més alta de la Terra, l'Everest (8.848 m), i va culminar el maig del 2010 amb el cim del seu últim vuit mil, el Shisha Pagma (8027 m), curiosament el vuit mil més baix.

En «14×8.000, la culminación de un sueño», Edurne Pasabán va desgranant les seues vivències i els moments més emotius d'aquesta dècada de cims i expedicions, moments crítics com el descens del K2, on, exhausta en el descens, va estar a punt de patir la «mort dolça», i gràcies a dos companys, Juan i Juanito, que baixaven més endarrerits van poder-la ajudar en un dramàtic episodi en el qual va patir congelacions i la posterior perduda de dos dits dels peus, fets que la van portar a plantejant-se continuar ascendint o no, en una lluita interna que va acabar guanyant la muntanya per a deixar pas al seu objectiu vital.

La xarrada va barrejant imatges espectaculars i impactants amb fragments de pel·lícula gravats durant les expedicions, però on l'esdeveniment guanya amb la força i l’expressivitat que Edurne aplica a tot el que explica, per a acostar-nos a aquest món de roca, gel i falta d'oxigen com és l'Himàlaia.

Per als muntanyencs és un repte de superació, una meta, una forma de vida com qualsevol altra, una tasca en la qual preval l'esforç, el treball i sobretot la companyonia i l'equip, on la vida pot dependre de molts factors i per al qual cal comptar amb una gran preparació física i sobretot mental, res més gratificant que fer el cim i tornar a casa com a resultat òptim del treball de tots els integrants de l'expedició.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464