Saltar apartados

Costa Blanca i Universitat d'Alacant aposten per la internacionalització a través del turisme idiomàtic

Amb l’objectiu de desestacionalitzar l’oferta i convertir la província en territori estratègic d’aprenentatge de l’espanyol, s’ha firmat un acord entre el Centre Superior d’Idiomes i Diputació

Estats Units, Xina, Alemanya, Noruega i Anglaterra centren la promoció d’aquest producte cultural durant 2016

Conveni_Turisme_idiomatico

Alacant. Divendres, 22 de gener de 2016

Estats Units, Xina, Alemanya, Noruega i Anglaterra són els escenaris principals en què el Patronat Costa Blanca desenvoluparà l’any 2016 l’estratègia de promoció enfocada a la captació de visitants involucrats en el turisme idiomàtic. Per a dur-ho a terme, s’ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Centre Superior d’Idiomes de la Universitat d’Alacant en què s’estableix la coordinació d’accions de promoció enfocades a propiciar l’increment i la qualitat de l’oferta d’aquest producte en la província. L’acord, que s’ha formalitzat aquest matí en FITUR, s’ha signat entre el vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón i la vicerectora de Planificació Econòmica de la Universitat d’Alacant i la consellera delegada del Centre Superior d’Idiomes de la Universitat, Mónica Martí.

L’organització de fam trips, l’assistència a fires especialitzades o la participació en esdeveniments acadèmics són algunes de les activitats que l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant implementarà per a potencialitzar la desestacionalització i incrementar l’arribada de visitants durant tot l’any. Dolón ha puntualitzat que “un dels eixos fonamentals de l’estratègia promocional que el Govern Provincial ha planificat per a aquest exercici se centra fonamentalment en la diversificació de les propostes, a través de diferents productes, entre els quals destaca el turisme cultural ‘Gaudeix i Aprèn’”.

En aquest sentit, Mónica Martí ha destacat el creixement en els últims anys del nombre d’estudiants que vénen a la província per a aprendre castellà i ha concretat que l’èxit d’aquesta iniciativa és degut a una estratègia en què, entre altres punts, destaca l’ampliació de l’oferta de cursos d’espanyol a través del Centre Superior d’Idiomes la UA i l’atractiva oferta de la destinació Costa Blanca. “Els estudiants que arriben a la província creen uns llaços i uns vincles que els incentiven a tornar-hi amb els amics”, ha puntualitzat Martí.

El Centre Superior d’Idiomes de la Universitat d’Alacant rep cada any prop de 3.000 estudiants estrangers de tot el món, però especialment de països europeus i d’altres com els Estats Units o el Japó, encara que comença a proliferar l’arribada d’alumnat procedent d’altres destinacions com el Brasil, Corea o l’Índia, entre d’altres.

A més, el diputat ha insistit que “els estudiants que arriben a la província durant tot l’any són subscriptors de la destinació, perquè són els qui millor poden parlar de la província. El turisme idiomàtic és rendibilitat de futur, per això volem convertir el nostre territori en la destinació per excel·lència per als estudiants”. A través d’aquest tipus d’accions conjuntes amb altres institucions i organitzacions, es vol difondre l’oferta esportiva, patrimonial, paisatgística, gastronòmica de la província a aquells visitants que trien la província per a la seua formació lingüística o acadèmica.

Des del pròxim mes de febrer i fins a pràcticament finals d’any, el Patronat Costa Blanca durà a terme accions a Noruega amb el Student Recruitment Fair d’Oslo; als Estats Units amb la participació en la fira NAFSA que tindrà lloc a Denver (Colorado); a la Xina amb un fam trip de comunicadors del país asiàtic; a Berlín amb l’assistència a ICEF i, finalment, a Anglaterra, on es viatjarà per a estar present en la Language Live Show.

 

Reproducir
Reproducir
Declaracions d'Eduardo Dolón Declaracions de Mónica Martí

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464