Saltar apartados

Investigadors i artistes es trobaran en el Cicle DivulgArte, que comença el dimarts a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

L’artista Saúl Sellés i l’investigador José Antonio Pérez Turpin obrin el cicle amb Esport i Art   

Aurelio Ayela, Olga Diego i Míriam Martínez Guirao compartiran taula amb Santos Rojo, Jorge Olcina i Segon Ríos

 

Divulgar-te_logoAlacant. 21 de gener de 2016

Tractar de mostrar que l’Art i la Investigació, siga científica o no, estan més pròximes del que puga semblar a priori, és un dels objectius amb el qual naix el Cicle DivulgArte, que comença a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant el dimarts 26 de gener de 2016. Des d’aquest mes i fins al maig, l’últim dimarts de cada mes artistes i investigadors de les més diverses i dispars branques del saber i de les arts s’hi trobaran, provaran aquesta hipòtesi i mostraran que la investigació, amb freqüència, necessita del sentit artístic i la creativitat per a arribar a resultats, tant com l’art requereix d’investigació per a produir-ne l’obra final.

Amb format de cicle i a manera de conferències per parells, a DivulgArte intervindran, en cadascuna de les sessions, un artista i un investigador. Cadascun d’aquests hi participarà divulgant els seus coneixements, d’investigació i artístics. Al final de les ponències s’establirà un diàleg on es pretendrà provar les confluències i les simbiosis que es produeixen entre els dos professionals i disciplines. El cicle sorgeix per a divulgar ciència, donar a conèixer investigació i formar en educació artística al públic, i amb la intenció i el desig d’impulsar vocacions científiques i artístiques.

Esport i Art és el doble tema que obri el cicle el pròxim dimarts 26 de gener, de la mà de José Antonio Pérez Turpin, professor titular d’Educació Física i Esportiva. Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques, Àrea d’Educació Física i Esportiva. Facultat d’Educació UA; i Saúl Sellés, artista plàstic multidisciplinari. Pérez Turpin oferirà la conferència " Las Ciencias del Deporte y su relación con el Arte ", i Saúl Sellés intervindrà amb la ponència “Entreno, sudor y desgarro”. Altres ponents que passaran pel cicle seran els artistes Aurelio Ayela, Olga Diego i Míriam Martínez Guirao, que compartiran taula amb els investigadors Santos Rojo, Jorge Olcina i Segundo Ríos. Serà a partir de les 20:00 hores i a la sala Rafael Altamira.

Coordina el cicle Marina Limiñana Gregori, tècnica de comunicació, especialitzada en comunicació científica de la UA.

 

Mes informació

Divulgar-te1_SaulSelles

 

Divulgarte2_PerezTurpinUA

Saul Sellés, artista plàstic multidisciplinari José Antonio Pérez Turpin, professor titular Educació Física i Esportiva

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464