Saltar apartados

La UA celebra a Alcoi la I Jornada sobre cures integrals d'infermeria en pacients cardiològics

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat a Espanya

 

Alacant. Divendres, 22 de gener de 2016

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat a Espanya. En aquest context, el Departament d'Infermeria de la Universitat d'Alacant i el Servei de Cardiologia de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, han organitzat la primera Jornada Sobre Cures Integrals d'Infermeria En Pacients Cardiològics. Dirigit tant a estudiants de Ciències de la Salut com a professionals que ofereixen els seus serveis a pacients amb problemes cardiològics, la trobada tindrà lloc el pròxim dimarts 26 de gener del 2016 a la sala Àgora de l'Ajuntament d'Alcoi.

Durant les diferents sessions, els participants aprendran les cures relacionades amb els pacients cardiològics i el seu entorn de salut, i reforçaran els coneixements adquirits a l’aula i les pràctiques des de la perspectiva de la cura centrada en el pacient. Per a això, experts aprofundiran en aspectes relacionats amb la rehabilitació cardíaca, tècniques cardiològiques, factors de risc cardiovascular i la dieta en el pacient cardiològic, entre d’altres.

Una de les premisses de la jornada és destacar com l'avaluació, el tractament i el diagnòstic del risc cardiovascular són importants per a la disminució de la mortalitat i la prevalença dels problemes de salut cardiològics. D’acord amb alguns estudis, “un 30% de la població morirà a conseqüència de les malalties cardiovasculars, un altre 30% de càncer i la resta d’altres patologies. Dins de les malalties cardiovasculars la cardiopatia isquèmica ocuparia el primer lloc ja que causarà 1 de cada 10 morts: el 9,3% del total de morts”, assenyala Ángela Sanjuan, professora i directora del Departament d’Infermeria de la UA.

 

Inauguració

L'acte inaugural, previst a les 9.15 hores, tindrà la presència d’Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, Igualtat i Salut Pública d'Alcoi; José Antonio Hurtado, degà de la Facultat Ciències de la Salut de la UA; Consuelo Olcina, directora del Departament de Salut d'Alcoi; Guillermo Grau, cap unitat de cardiologia del Departament Salut d'Alcoi; i Ángela Sanjuan, professora i directora del Departament Infermeria de la UA.

Aquesta acció és una mostra més de l'excel·lent relació entre la Universitat d'Alacant i l'Hospital Verge dels Lliris que, a més, ha tingut tot el suport de la Regidoria de Polítiques Socials, Igualtat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Alcoi.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464