Saltar apartados

La UA debat el paper dels mitjans de comunicació en la lluita contra el fam i la malnutrició

La Jornada forma part d’un projecte de cooperació sobre l’estat nutricional de la població del municipi nicaragüenc de Somotillo

 

Comunicar_desenvolupamentAlacant. Dimarts, 19 de gener de 2016

Experts en comunicació, salut i cooperació es reuneixen a la Universitat d’Alacant al voltant de la jornada científica “Comunicar per al desenvolupament: una proposta de divulgació radiofònica en la lluita contra la fam i la malnutrició a Nicaragua” que tindrà lloc el pròxim dijous 21 de gener en la sala de graus de la Facultat de Dret.

Durant la trobada, s’analitzaran els problemes de seguretat alimentària que té la població nicaragüenca i el paper que fan els mitjans de comunicació, en concret el radiofònic, en el desenvolupament de les polítiques i els programes d’educació per a la salut. A més, s’hi tractaran, entre d’altres qüestions, la col·laboració que cal establir entre els experts sanitaris i els periodistes i comunicadors.

Les intervencions del panell d’experts, entre els quals es troba la doctora honoris causa per la Universitat d’Alacant, Consuelo López Nomdedéu, i el cap de Secció d’Educació per a la Salut de la Direcció general de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Joan Quiles i Izquierdo, permetran dissenyar l’estratègia d’intervenció comunitària que intenta cobrir, a través del mitjà radiofònic, les necessitats informatives o formatives en matèria d’alimentació i nutrició de la població nicaragüenca de Somotillo.

Aquesta activitat forma part d’un projecte de cooperació universitària per al desenvolupament finançat per la Universitat d’Alacant en el qual participen investigadors de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA en col·laboració amb la Facultat de Ciències Mèdiques de la Universitat Autònoma de Nicaragua, l’Associació Fontilles i la Fundació Bengoa de Caracas (Veneçuela).

L’objectiu del projecte és contribuir a reduir la fam i la malnutrició i millorar l’alimentació i l’estat nutricional de la població del municipi nicaragüenc de Somotillo, a través de les estratègies educatives que ofereix el mitjà radiofònic.

 

Notícies relacionades:

La UA publica Menjar saludablement, manual de consells nutricionals amb recomanacions per a comunicar ciència en la ràdio

La Universitat d’Alacant analitza les "20 qüestions d’interès en la nutrició de salut pública"

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464