Saltar apartados

La Universitat d'Alacant fa un pas endavant en administració electrònica

El Consell de Govern aprova un reglament que assenta les bases de l'ús de l'actuació automatitzada

La Reial Acadèmia de Medicina de la CV distingirà la UA amb la seua Medalla d'Honor

 

 

Administracion_electronica1

 

Administracion_electronica2

 

Alacant. Dimecres, 20 de gener de 2016

Amb l'objectiu de regular l'ús dels mecanismes d'actuació administrativa automatitzada que estableixen els procediments, les especificacions, els criteris, el programari necessari i els sistemes de supervisió i manteniment d'aquests mecanismes, el Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat aquest matí el Reglament per a l'actuació administrativa automatitzada. La posada en marxa d'aquest marc reglamentari situa la UA entre les més avançades en administració en línia del panorama espanyol. Segons ha informat la secretària general, Esther Algarra Prats, "en els últims anys ja treballàvem en la implantació d'eines electròniques per a la tramitació d'expedients, signatura electrònica i altres procediments, però calia una reglamentació que donara suport jurídic a aquestes actuacions i a altres en vies d'implantació".

El nou reglament, aprovat per unanimitat, estableix els procediments i les responsabilitats tant a l'hora d'elaborar i descriure els procediments com per a supervisar-ne el funcionament, així com també els continguts i els documents. En l'elaboració d'aquest marc jurídic han participat els Serveis Jurídics, la Secretaria General i el Vicerectorat de Tecnologies de la Informació. Segons Algarra Prats, la posada en marxa d'aquest permetrà avançar en altres procediments en els quals ja s'està avançant, com ara la impressió segura, la digitalització de documents i el vot electrònic.

 

Medalla d'Honor per a la UA

La Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana ha concedit per unanimitat la seua Medalla d'Honor a la Universitat d'Alacant per la seua tasca com a "pionera en la instauració dels estudis de Medicina, així com als valors que la institució representa en la ciutat d'Alacant i la comunitat universitària". El rector, Manuel Palomar, ha informat el Consell de la rebuda de la comunicació del premi per part del president de la Reial Acadèmia, Antonio Llombart, que, en breu, informarà de la data del lliurament de la distinció.

Durant la seua intervenció, el rector ha fet esment de la revolada mediàtica sorgida arran del reconeixement per part de la comunitat científica internacional de Sistema CRISPR com a Avanç Científic del 2015, "un sistema descobert i encunyat per l'investigador de la Universitat d'Alacant, Francisco Juan Mojica i que es postula al Premi Nobel de Medicina", com ha recordat. Palomar ha demanat el suport i el reconeixement del Consell a la figura de Mojica i a la recerca que es realitza en el si de la UA.

A més, ha felicitat el catedràtic de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant, Augusto Beléndez, per la seua recent elecció com a "Fellow Member" de la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (SPIE). Es tracta de l'únic investigador espanyol amb aquest reconeixement i, tal com ha comentat el rector, "d'una distinció per a aquells membres d'aquesta societat que han realitzat contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l'òptica, la fotònica i les ciències de la imatge".

Finalment, ha donat la seua enhorabona a la professora Raquel Huete, del Departament de Sociologia I, pel seu recent nomenament com a directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana.

 

Donacions artístiques

El vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística ha elevat al Consell l'aprovació de tres noves donacions als fons artístics del MUA. Es tracta de dues obres de Llorenç Pizà, un acrílic sobre fusta, titulat "Superficie marina" i una serigrafia signada i numerada, "Dona amb ventall"; i una altra de Mónica Jover, un acrílic, llapis i fil sobre llenç titulat "Projecció N, 01". Les dues han sigut acceptades per unanimitat.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464