Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la Fundació del Grup Aguas de Valencia col·laboraran en projectes de desenvolupament tecnològic

 

Conveni_UA_AguasValencia1
Conveni_UA_AguasValencia2
Conveni_UA_AguasValencia3

Imatges de la firma del conveni: D'esquerra a dreta, Dionisio García, delegat de la Fundació Aigües de València, i Manuel Palomar, rector de la UA

 

Alacant. Dijous, 21 de gener de 2016

Amb l'objectiu de potenciar activitats conjuntes de formació, captació de talents, recerca científica i transferència tecnològica, la Universitat d'Alacant i la Fundació del Grup Aguas de Valencia han signat aquest matí un acord marc de col·laboració que els permetrà intensificar les relacions ja existents i engegar nous projectes.

El conveni s'ha subscrit aquest matí en el despatx rectoral del campus alacantí després d'una reunió de treball que ha permès als responsables de les dues institucions conèixer els interessos i potencialitats de les dues parts. El rector, Manuel Palomar, ha recordat l’enorme interès que suscita en la provincial d'Alacant qualsevol tema relacionat amb l'aigua, tant entre governants com entre la societat en general, i ha explicat el caràcter multidisciplinari de les investigacions que desenvolupen en aquest camp els grups científics de la UA. «Hi ha molta tecnologia darrere del cicle de l'aigua, però també excel·lents professionals i molt de coneixement derivat», ha dit.

Un dels primers acords derivats del conveni serà la realització d'un fòrum de transferència conjunt per a fer conèixer línies de treball convergents entre les dues institucions, desvetle potencialitats i possibles aplicacions i punts d'interès.

Des de la Fundació Aguas, el seu delegat, Dionisio García, ha apuntat el seu interès per l’R+D+I, «ens agradaria participar en la captació de talents, en la formació de tècnics doctors capaços d'innovar en camps relacionats amb la nostra activitat, que contribuïsquen a l'avanç del sector».

Els dos mandataris han coincidit que el conveni marc «obri infinites possibilitats» que podran materialitzar-se a través de convenis específics, alguns dels quals ja esta força avançats.

En la reunió han participat, a més, la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, la secretària general, Esther Algarra Prats, la directora del Secretariat de Transferència del Coneixement, María Jesús Pastor, i els professors de la UA, Vicente Montiel i Antonio Rico.

Per part d'Aguas de Valencia, a més del seu delegat, Dionisio García, hi han assistit el seu responsable a Alacant, Javier Sanchis, i el responsable de Relacions Institucionals, Jaime Castillo.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464