Saltar apartados

La Universitat de València assumeix la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes, CRUPV

 

Alacant. 20 de gener de 2016

Després de l’acabament de l’any de mandat rotatori que corresponia a la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, la Universitat de València ha assumit la presidència de torn de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV).

El relleu en la presidència de la CRUPV s’ha produït en el transcurs d’una reunió que ha tingut lloc a la seu històrica de la Universitat, La Nau, entre els rectors de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Jesús Pastor. En aquesta reunió s’han tractat els reptes principals a què s’enfronten les universitats públiques valencianes en el context econòmic i polític actual.

El nou president de la CRUPV ha destacat la necessitat d’aconseguir, a nivell estatal, un marc normatiu estable que permeta respondre a una harmonització dels nivells de taxes universitàries entre sistemes universitaris públics,  una política de beques que evite l’exclusió d’estudiants del sistema universitari, una política científica que impulse la R+D+I, com també l’acreditació i l’estabilització del professorat universitari. Morcillo ha afirmat que en l’àmbit autonòmic el repte és aconseguir un marc estable de finançament suficient per a les universitats públiques que garantisca la carrera professional del  PAS i la promoció del PDI.

La Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) es va crear el 18 de febrer del 2003 per coordinar les polítiques d’actuació d’aquestes institucions universitàries i, durant els últims anys, ha centrat la seua activitat en la reivindicació d’un finançament estable per al sistema universitari públic valencià (SUPV), la solució al deute històric que mantenia la Generalitat Valenciana amb el SUPV, la dimensió social de la universitat pública, la projecció dels resultats d’aquest sistema universitari a partir d’informes de contribució econòmica i social i la defensa d’un model universitari públic valencià inclusiu i de qualitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464