Saltar apartados

La Universitat Nacional de Chonbuk de Corea del Sud s'interessa per la UA com a model de Campus sostenible

El rector Manuel Palomar ha rebut la delegació sud-coreana que ha visitat el Campus de la UA després de rebre aquesta recomanació de l’Ambaixada Espanyola a Corea del Sud

 

Recepcion_Universitat_Chonbuk1
Recepcion_Universitat_Chonbuk2
Recepcion_Universitat_Chonbuk3

 

Alacant. 19 de gener de 2016

Una delegació de la Universitat de Chonbuk (Corea del Sud) ha visitat la Universitat d’Alacant on ha sigut rebuda pel rector Manuel Palomar. La delegació sud-coreana, encapçalada pel seu president Namho Lee, s’ha desplaçat fins a la UA interessada a conèixer de primera mà el campus alacantí, després de rebre la recomanació de l’Ambaixada d’Espanya a Corea del Sud, que els han posat d’exemple de “Campus sostenible” la Universitat d’Alacant.

Durant la trobada mantinguda en el despatx del rector, Manuel Palomar, va traslladar al seu homòleg la importància que la UA atorga a la internacionalització i l’interès d’aquesta per estrènyer les relacions entre les dues institucions. Així mateix, Palomar va qualificar el campus de la UA com a “icona ecosaludable” i va detallar a la delegació sud-coreana que la futura ampliació de la UA seguirà amb la tradició de no construir més del 30% i mantindrà les directrius actuals de zona verda i per als vianants, per a mantenir un campus sostenible i saludable.

El president Namho Lee, ha assegurat que la Universitat Nacional de Chonbuk situada a la província de Jeonju, vol traslladar el model de planificació del campus alacantí a la seua universitat. Fundada l’any 1947, la Universitat Nacional de Chonbuk, forma part de la llista de les 550 universitats millors del món, segons el QS World University Rankings. Amb una grandària semblant a la Universitat d’Alacant, amb 30.000 estudiants, té quinze facultats.

Palomar i Lee, també han aprofitat la trobada per a estrènyer llaços entre les dues institucions, en l’àmbit acadèmic, científic i de mobilitat internacional, aquest últim impulsat pel vicerectorat de Relacions Internacionals que lidera el vicerector Juan Llopis i el director de Mobilitat José Ramón Belda, els quals han establit i consolidat relacions bilaterals amb universitats dels cinc continents.

Durant la jornada, la delegació va fer també una visita guiada a les instal·lacions més emblemàtiques del Campus, van assistir a la projecció del vídeo "The University of Alicante as a model of sustainable campus", elaborat pel director de l’Oficina Tècnica de la Universitat d’Alacant, Antonio Morata, i van acabar la seua estada amb una reunió-esmorzar en la qual les dues parts han posat les bases d’una futura col·laboració en matèria d’intercanvi d’estudiants entre les dues universitats.

En la recepció institucional, Palomar ha estat acompanyat per Reyes González, directora del Secretariat de Projecció Internacional i Cooperació, i per Ana Martínez, directora de l’Oficina de Relacions amb Àsia-Pacífic de la UA, les dues depenents del Vicerectorat de Relacions Internacionals.

La delegació sud-coreana ha estat integrada, a més del president Lee, per Yoon Myeongsook, vicepresidenta de Relacions Internacionals, Deugsoo Ahn, director de l’Agència de Promoció de l’Eco-Campus, Cheonho Choi, gerent de l’Oficina d’Administració d’Instal·lacions, Sungjin Kim i Sanghui Kang, de l’Agència de Promoció de l’Eco-Campus, Sung Whan Kim Choi, coordinador d’Assumptes Hispans i Huseon Lee, cap de l’equip de Cooperació Internacional.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464