Saltar apartados

L'Escola Politècnica Superior de la UA programa el seu Mes Cultural amb una variada oferta d'activitats per a multitud de públics

Les II Jornades de Fabricació Digital FAB O LAB, una setmana dedicada a les telecomunicacions o la competició de robòtica tornen en aquesta edició

Programació, arquitectura o emprenedoria femenina seran tractades per conferenciants d’èxit internacional

 

MesCultural_EPSAlacant. 27 de gener de 2016

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant farà el seu Mes Cultural des del divendres 29 de gener fins al 26 de febrer amb nombroses activitats. Exposicions, competicions i concursos, conferències, tallers, workshops, xarrades, demostracions de jocs, programa de ràdio en directe, jornades, formen la variada oferta que està a la disposició de tots els interessats. Com en ocasions anteriors, el vídeo de presentació del Mes Cultural mostra les activitats més destacades, explicades pels organitzadors d’aquestes.

El Mes Cultural inicia la primera setmana de marxa, el dimarts 2 de febrer, amb l’Acte d’obertura. Tindrà lloc a les 10:30, a la sala d’actes I, i tindrà la presència d’Andrés Montoyo, director de l’EPS, i Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística. A continuació, Ignacio Payá impartirà, en el mateix espai, la conferencia "Arte y Política en el proyecto de puentes en España". Els professors Carlos Villagrá i Fidel Aznar faran una Demostració de Jocs ABP el dimecres 3; el dia 4 es desenvoluparà el Taller de primers auxilis, la conferència “La alquimia y los orígenes de la química” o la ponència del president d’Astroingeo, Enrique Aparicio, sobre el "Proyecto: Alicante, cota cero".

Abans de començar el mes, la Game Jam UA, concurs per a desenvolupar un videojoc durant quaranta-vuit hores, tindrà lloc des del 29 de gener i fins al 31 a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, i la UA serà seu única a la província d’Alacant de la Global Game Jam, competició que té lloc a nivell mundial aquest cap de setmana.

Quant a tallers, Astroingeo organitza el taller “Observar el cel des del poble de Salinas” el dissabte dia 6 i per a tots els públics. “Elastic Boundaries” és el taller que sobre geometries produïdes pel so a l’interior desenvoluparà enguany per a l’alumnat, en l’edifici de l’EPS IV i de l’1 al 5 de febrer, el professor Javier Sánchez Merina. Aquest taller finalitza amb la conferència que impartirà l’arquitecte convidat Santiago Pérez, de la Universitat d’Arkansas (EUA), que es dedica a la investigació en la construcció d’arquitectura basada en processos digitals. Aquesta primera setmana, del 2 al 5, hi haurà el cicle de conferències “Registres tecnològics en Arquitectura” que s’imparteix el divendres 5 sobre diferents projectes basat en un fort component tecnològic.

 

Tres setmanes més

La segona setmana, del 8 al 12 de febrer, està dedicada a la Setmana de les Telecomunicacions. Professionals del sector de les telecomunicacions participen en la conferència del dia 12 “Perspectivas del trabajo en ingeniería de sonido”, on es tractarà de veure quines eixides professionals hi ha actualment en aquest camp. Miguel Ángel Sanchis imparteix, el dia 11, la conferència “Los límites del Conocimiento”, orientada cap a la divulgació cientificotècnica per a tots els públics, amb components filosòfics, científics i religiosos. Els dies 8, 9, 11 i 12 es faran el taller i les xarrades de modelatge i animació amb Autodesk Maya 2015 per a sèries de televisió. Al costat de la Biblioteca General el dimarts 9 tindrà lloc la gimcana del Dia de la Ràdio, competició per a promoure l’assistència al Dia de la Ràdio, que tindrà lloc el dijous 11.

Durant la tercera setmana, del 15 al 19, tornen les Jornades de Fabricació Digital FAB U LAB en la seua segona edició. Repsol ofereix, dirigit sobretot per als enginyers químics, la conferència “Posibilidad de hacer un post-máster remunerado”, el dia 18. Víctor Terròs, és enginyer de programari en Google; no obstant això, no és informàtic de formació. Està triomfant en un camp que no és el seu de formació. Parlarà en la xarrada sobre programació “Sed Hackers” sobre com les ganes per fer alguna cosa poden influir en l’èxit d’aquesta.

Del 22 al 26 de febrer, les conferències sobre Dones emprenedores TIC el dilluns 22, la tradicional Competició de Robòtica, el dimarts i en la sisena edició, són algunes de les activitats programades al costat de l’Acte de clausura del dijous 25 per Andrés Montoyo. S’hi farà lliurament dels premis obtinguts pels participants en les activitats que tingueren premis, com Elastic Boundaries.

 

Exposicions i concursos

Exposicions com “Alacant en miniatura a través del seu ferrocarril”, a l’Aulari II, on podrà veure’s una maqueta de ferrocarril; “La Ciutat des de les Xarxes Socials”, al MUA; La “Exposició de panells informatius sobre el projecte Alacant, cota zero i fotografies d’Astro Natura” d’Astroingeo a la sala d’actes de la Politècnica IV; “Canvi climàtic i empobriment”, a l’atri de Politècnica I, són algunes de les que es podran veure aquest mes de febrer.

El calendari complet d’activitats es pot veure en la web de l’EPS. La majoria d’activitats es podran seguir a través de videostreaming, com a mostra el calendari en http://si.ua.es/va/videostreaming/calendari-de-retransmision-en-directe.html

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464