Saltar apartados

L'Escola Politècnica Superior de la UA, tercera facultat o escola d'Espanya en nombre de pràctiques a l'estranger IAESTE i la primera de la Comunitat Valenciana

 

Delegats_IAESTE EPSAlacant. 29 de gener de 2016

L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat d'Alacant ocupa el tercer lloc d'entre totes les facultats de les universitats espanyoles en pràctiques a l'estranger IAESTE, i la primera de la Comunitat Valenciana. Puja així un lloc en el rànquing nacional, pel que fa a la posició que va obtenir l'any passat.

Després de concloure el període de captació d'empreses, l'EPS de la UA ha sigut, amb un total de divuit pràctiques IAESTE, la tercera facultat o escola que més pràctiques ha obtingut d'Espanya i la primera de la Comunitat Valenciana, superant el quart lloc nacional aconseguit l'any passat. Per davant seu solament se situa, amb vint-i-cinc pràctiques, l’ETSI Aeronàutics de Madrid, i amb dinou pràctiques, l’ETSI Industrials de Barcelona.

Així mateix, juntament amb la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, la Universitat d'Alacant ha aconseguit vint-i-quatre pràctiques IAESTE en total, igualant en nombre les aconseguides per altres universitats que competien, incloent-hi, a més, les seues facultats. D’altra banda, destaca que el 60 % de les pràctiques aconseguides per la Comunitat Valenciana han sigut tramitades a la província d'Alacant.

IAESTE és l'Associació per a l'Intercanvi d'Estudiants Tècnics (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), reconeguda per la UNESCO, que promou la realització de pràctiques remunerades en empreses de més de vuitanta països dels cinc continents. Està gestionada pels mateixos estudiants i amb suport de centres universitaris i constitueix una de les plataformes més actives per a la mobilitat d'estudiants. Des del 1951 Espanya ha enviat més de deu mil estudiants a ampliar la seua formació acadèmica i humana a altres països de l'associació.

La delegació de la IAESTE a l'EPS de la UA, que existeix des de fa tres anys i és membre de ple dret de l'associació des del passat 2015, va aconseguir, el febrer del passat any, setze pràctiques a l'estranger, posicionant-se en el primer lloc dels dotze centres IAESTE que hi ha a la Comunitat Valenciana, i en el quart lloc dels quaranta-set centres que existeixen a Espanya. Es tracta de pràctiques remunerades en empreses de l'estranger, per a qualsevol titulació de les quals s'imparteixen en l'EPS. Per a la seua obtenció, l'EPS va ingressar la seua quota en la borsa nacional, per a la posterior subhasta de places.

La subhasta realitzada el febrer de 2015 a València, i en la qual participava la delegació IAESTE de l'EPS sumant-ne a la «cistella de pràctiques» global setze, va obtenir els següents països de destinació: als estudiants d'Enginyeria Química els corresponia Corea del Sud, Xina, Turquia i Suïssa; Informàtica va tenir com a destinació els EUA; l'alumnat d'Arquitectura viatjava a Brasil (2), Xina, Equador (2), Líban; els d’Enginyeria Civil van aconseguir pràctiques a Alemanya, Eslovènia i Sèrbia, i finalment, els estudiants de l'EPS del grau en Multimèdia van obtenir les pràctiques IAESTE a Portugal.

Entre les empreses participants amb l'EPS hi ha el Grup Soledad i Energy Sistem Technology SA, altres empreses en expansió com Play Hawkers SL, IML Robotics Solutions SL i Ferrotall Maquinas Herramientas SL, i empreses públiques d'organismes oficials com la Diputació d'Alacant.

Fotografia: D'esquerra a dreta, els delegats de la IAESTE a l'EPS de la UA, Antonio Jesús Cánovas i Pau Belda.

 

Notícies relacionades:

L'EPS de la UA envia el seu alumnat pels cinc continents aquest curs, gràcies a les pràctiques remunerades IAESTE

La delegació IAESTE de l'EPS ocupa la quarta posició a nivell nacional en nombre de pràctiques internacionals aconseguides

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464