Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant de la UA presenta la seua nova programació per als mesos de febrer a juny

El rector Manuel Palomar i el director de la seu Jorge Olcina han detallat els esdeveniments més destacats de la programació, que inclou debats d'actualitat, art, literatura, música, ciència, gastronomia i la celebració de l'Any Rafael Altamira, el Dia Mundial de l'Aigua, el Dia Mundial del Medi Ambient, l'Aniversari del Final de la Segona Guerra Mundial, o la Setmana de la Història, entre altres

Programacion_SEU1 Programacion_SEU2

 

Alacant. 26 de gener de 2016

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el director de la Seu Ciutat d'Alacant, Jorge Olcina, han presentat avui en roda de premsa la nova programació de la seu prevista per als mesos de febrer a juny de 2016. La proposta inclou activitats de tota mena, tant d'índole cultural com d'anàlisi i reflexió sobre temes d'actualitat i de caràcter social, una programació pensada «per a convertir la seu en laboratori d'idees i en contenidor d'actes que definisquen cap a on es dirigeix la ciutat d'Alacant», tal com ja avançava Jorge Olcina en la seua presa de possessió com a director el passat mes d'octubre de 2015.

El rector Manuel Palomar considera que la UA és una institució fonamental per al teixit econòmic i social de la província i per als seus ciutadans, motiu pel qual la programació de la Seu Ciutat d'Alacant, com a vaixell almirall de la UA, programa els seus actes per a donar resposta a les inquietuds de la ciutadania, sempre des del debat, la reflexió i el caràcter formatiu, propis de la universitat.

Jorge Olcina ha volgut presentar els aspectes més destacats de la programació, ja que, segons les seues declaracions, la Seu Ciutat d'Alacant té programada una gran quantitat d'actes i activitats de tot tipus per als pròxims mesos, i «seria impossible detallar-los tots en una roda de premsa», segons ha afirmat, encara que s'informarà amb detall de cada activitat a mesura que s'acosten les dates previstes.

Entre els actes destacats per Olcina hi ha la celebració de l'Any Rafael Altamira, el Dia Mundial de l'Aigua, el Dia Mundial del Medi Ambient o l'Aniversari del Final de la Segona Guerra Mundial, o la Setmana de la Història, entre altres. 

El mes de febrer començarà el Cicle d'Economia, amb temes d'actualitat econòmica i social (de l'1 febrer-al 7 març), que desenvoluparà l'Institut d'Economia Internacional de la UA sota la coordinació del professor Antonio Escudero, amb especialistes nacionals i de la mateixa UA sobre temàtiques d'actualitat econòmica. Continuarà amb les conferències de Luis Bagué «Usted está aquí: coordenadas poéticas» (3 de febrer, 20 h) i Julio Llamazares: «Los viajes de don Quijote, paisaje y paisanaje» (4 de febrer, 20 hores), en el marc del centenari de Cervantes, que també presentarà el seu últim lliure Atlas de la España imaginaria, en què fa un repàs dels llocs del Quixot.

El dimarts 9 de febrer arrancarà la Setmana de la Història,  amb la conferència de José Álvarez Jonc «Las ciencias sociales ante el tema del nacionalismo», a les 20 h i la Inauguració oficial dels Actes 150 Aniversari Rafael Altamira, la programació específica del qual es presentarà el dimecres 9 de febrer a les 11,30 h. La Setmana de la Història finalitzarà el dijous 11 de febrer amb la conferència i presentació del llibre La otra casa del caudillo d'Ángel Viñas.

L'anàlisi i reflexió sobre temes d'actualitat seran una constant en la programació, amb activitats com la taula redona «L'Islam a Alacant, avui» coordinada pel professor Francisco Franco (17 de febrer, 20h); la conferència de Carlos Taibo «Una reflexión sobre desmovilización, movimientos sociales, política convencional, colapso y alternativas», coordinada per Carlos Gómez Gil (24 de febrer, 20 h), o Diàlegs de Ciència. Xarrada Miguel Delibes-Eduardo Galant (25 de febrer, 20 h).

El mes de març tindrà com a activitats destacades la presentació de «La vida de la novela», amb Luis Mateo Díez (dimecres, 2 de març, 20h) i la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, el dijous 17 de març amb el patrocini d'Aigües d'Alacant.

També al març, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora s’organitzaran diferents activitats a càrrec de l'Institut Universitari d'Estudis de Gènere de la UA, que inclouran una taula redona sobre Emprenedoria Femenina a Alacant  i, amb aquest mateix tema, es desenvoluparà una jornada sobre La Dona en l'Islam, que coordinen les professores Naima Benaicha i Eva Lapiedra, de la Universitat d'Alacant.

Després de les vacances de Setmana Santa, la Seu Ciutat d'Alacant organitza per als mesos d'abril, maig i juny, el cicle Gastronomia i Cuina Mediterrània, coordinat per Tomás Mazón, en el qual intervindran restauradors i cuiners alacantins de renom nacional (La Sirena, Susi Díaz, Nou Manolín, Hotel Melià, etc.); la celebració del setanta-unè aniversari del final de la Segona Guerra Mundial (del 2 al 6 de maig); la conferència del Premi Nacional d'Història 2015, Roberto Fernández (19 de maig), o el concert celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

El cicle «Alcoi, les fotos de la guerra (1936-39)», coordinat pel professor Valero Escandell, de la UA, que es desenvoluparà entre el 30 de maig i 26 de juny, amb conferències i una exposició de fotografies de la guerra a Alcoi (sala Juana Francés).

Finalment destaca també el concurs de fotografia, «Els cels d'Alacant», en col·laboració amb l'Associació d'Escriptors de Llums d'Alacant. L'acte de lliurament de premis se celebrarà coincidint amb el Dia Mundial de Medi Ambient (5 de juny) i comptarà amb la presència del Director del Centre Territorial d'AEMET a la Comunitat Valenciana.

 

PROGRAMACIÓ COMPLETA

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464