Saltar apartados

La Universitat d'Alacant pionera en la implantació del programa de doctorats industrials

Fomenta la posada en marxa de projectes d’I+D+i dins d’una empresa on l’estudiant desenvolupa la seua formació investigadora

Es tracta de l’única Universitat de la Comunitat Valenciana que ofereix aquestes ajudes

InvestigacionUA

Alacant. Divendres, 29 de gener de 2016

Atendre les necessitats del teixit empresarial i potenciar la transferència tecnològica i de coneixement són alguns dels eixos estratègics fixats per la Universitat d’Alacant. És per això que, durant l’actual curs acadèmic, s’ha posat en marxa un nou programa d’ajudes per a promoure la formació doctoral pràctica i investigadora dels estudiants mitjançant una col·laboració entre empreses i grups d’investigació propis.

El programa de doctorats industrials, promogut pel Vicerectorat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA i únic a la Comunitat Valenciana, fomenta la formació de doctors en empreses a través de projectes d’investigació en què s’emmarca la seua tesi doctoral.

En aquest marc, els estudiants tenen l’oportunitat de participar en un projecte d’I+D+i que genera un valor afegit al seu currículum i facilita la futura incorporació al Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació i, les empreses, poden millorar la competitivitat amb personal qualificat i accés a equipaments científics i tecnològics.

La durada màxima d’aquestes ajudes és de tres anys amb una dotació que cobreix els costos salarials i de seguretat social. Durant el desenvolupament d’aquestes, els estudiants també obtenen finançament per a estades breus d’investigació a d’altres països, i també per a les taxes acadèmiques dels ensenyaments de doctorat de la Universitat d’Alacant.

 

Projectes

En aquesta primera convocatòria, han sigut cinc els projectes d’ajudes aprovats relacionats amb aplicacions informàtiques, ciència de materials, síntesi orgànica, electroquímica i enginyeria química. En concret, el doctorand Alejandro Sánchez desenvoluparà el projecte “Selecció de fonts de dades Big Data guiada per indicadors” en col·laboració amb l’Empresa de Base Tecnològica (EBT) de la UA Lucentia Lab dedicada al desenvolupament i assessorament en aplicacions d’Intel·ligència de Negoci.

Per la seua banda, l’estudiant Alejandro Ortega farà la tesi doctoral en col·laboració amb l’empresa Graphenano. L’alumna Elisabeth Selva ha obtingut l’ajuda per al projecte “Síntesi de derivats d’àcids grassos i de glicèrids” juntament amb l’EBT de la UA Medalchemy ja que, des del punt de vista farmacèutic, els àcids grassos tenen grans beneficis per a la salut humana.

Per a Ignacio Sanjuan el tractament d’aigua serà l’objecte de treball de tesi juntament amb Aguas de Valencia per a augmentar el percentatge d’aigua recuperada en planta d’electrodiàlisi reversible (EDR) mitjançant processos avançats.

Finalment, Oksana Horodytska, en col·laboració amb l’EBT de la Universitat d’Alacant Olax22, estudiarà una nova tecnologia d’alta eficiència i baix cost per a l’eliminació de COV’s en l’aire procedent de la indústria d’impressió gràfica.

 

Altres ajudes

El Ministeri d’Economia i Competitivitat obrirà el pròxim 4 de febrer del 2016 una nova convocatòria d’ajudes per a contractes per a la formació d’investigadors en empreses semblant a la que ofereix la Universitat d’Alacant.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464