Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant organitza les I Jornades professionals de Cinema Espanyol

Fele Martínez, Antxón Gómez i Montxo Armendáriz participaran en aquestes jornades dirigides per Jon Sanderson

 

Jornades_CineUAAlacant. 15 de gener de 2016

La Universitat d'Alacant organitza les I Jornades professionals de Cinema Español, que donaran començament dijous que ve 21 de gener en la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) amb la participació de l'actor alacantí Fele Martínez, el director artístic Antxón Gómez i el director de cinema Montxo Armendáriz. Dirigides pel professor de la UA Jon Sanderson, les jornades reuniran a professionals del món del cinema, estudiants i afeccionats, amb l'objectiu de convocar amb regularitat a destacats professionals del cinema espanyol en diferents especialitats perquè compartisquen amb els assistents l'evolució de la seua trajectòria, els recursos que utilitzen per a desenvolupar el seu treball i la seua perspectiva actual sobre la indústria cinematogràfica espanyola.

Les jornades donaran començament dijous que ve 21 de gener a les 20:15 hores, amb la conferencia col·loqui de l'actor alacantí Fele Martínez, que va iniciar la seua carrera cinematogràfica amb les dues primeres pel·lícules d'Alejandro Amenábar (Tesis i Obri els ulls), per a passar a protagonitzar en un mateix any (1998) Els amants del cercle polar (Julio Medem) i Llàgrimes negres (Ricardo Franco). En anys posteriors va tenir un paper principal en el cinema de Pedro Almodóvar amb Parle amb ella i La mala educació. En l'actualitat combina el seu treball en el cinema amb el teatre i la televisió. El divendres 22, es projectarà la pel·lícula Tesi (Alejandro Amenábar, 1996)

La segona cita del programa tindrà lloc el dijous 18 de febrer a les 20:15 hores, amb la intervenció del director artístic Antxón Gómez. La seua primera pel·lícula com a director artístic va ser Ous d'or (Bigas Lluna), rodada a Benidorm, i es va convertir amb posterioritat en l'habitual dissenyador d'art de Pedro Almodóvar, amb qui ha treballat en vuit pel·lícules, des de Carn trémula (1997) fins a Julieta, que s'estrenarà pròximament. La seua popularitat ha traspassat fronteres i li ha portat a treballar, entre uns altres, amb Steven Soderbergh (Che, guerriller i Che, l'argentí) i Susan Seidelman (Vesprades de Gaudí). El divendres 19 de febrer es projectarà Che: Guerilla (Steven Soderbergh, 2008)

Les jornades finalitzaran en el mes de març amb la conferencia col·loqui del director Montxo Armendáriz, el 3 de març a les 20:15 hores i la projecció de la seua pel·lícula %u201CSilencie Trencat%u201D (2001) el divendres 4 de març.

Amb Tasio (1984), la seua primera pel·lícula, Armendáriz va obtenir un calorós acolliment de crítica i públic, i amb la següent, 27 hores (1986), va guanyar la Petxina de Plata en el Festival de Sant Sebastià. Seria la seua tercera pel·lícula, Les cartes d'Alou (1990), la que li donaria el seu primer premi Goya al millor guió original; guanyaria un altre amb Històries del Kronen (1994). La seua consagració internacional arribaria amb Secrets del cor (1997), millor pel·lícula europea en el Festival de Berlín i finalista en els óscar a millor pel·lícula estrangera.


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464