Saltar apartados

La UA presenta 24 nous espectacles en la nova programació cultural ACUA per als mesos de febrer a juny

Martirio, Las Migas, Arkano i Els Catarres, destaquen en l’apartat musical, en una programació que inclou 13 representacions teatrals, 7 espectacles musicals, 2 de dansa, la preestrena de la nova pel·lícula d’Ángel Puado 9 bars i les II Jornades “Alimenta’t de la Cultura”, a més de noves exposicions

 

ProgramacionACUA1
ProgramacionACUA2
ProgramacionACUA3
ProgramacionACUA4
ProgramacionACUA5
ProgramacionACUA6

 

Alacant, 14 de gener de 2016

La Universitat d’Alacant acaba de presentar la nova programació cultural ACUA per als mesos de febrer a juny, una programació integrada per 24 espectacles de música, teatre i dansa, a més de noves exposicions, la preestrena de la nova pel·lícula d’Ángel Puado i les Jornades “Alimenta’t de la cultura” .La nova programació, que començarà el pròxim 3 de febrer, inclou producció pròpia i externa, com comenta el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, qui assegura que és una programació atractiva tant per a estudiants i membres de la comunitat universitària, com per al públic general de la província d’Alacant.

Carles Cortés afirma també que, en aquesta edició d’ACUA 2016, continua sent una prioritat el vessant formatiu de la nostra oferta, per la qual cosa hem inclòs activitats de música i teatre al voltant de les figures de Shakespeare i Cervantes, amb motiu de la celebració del 400è aniversari de la mort dels dos genis de la literatura universal. Així mateix, assegura, “hem programat un concert didàctic sobre els orígens de les músiques, des de la celta fins al pop, o el ja tradicional concert de la Història del Rock”. Dins d’aquest vincle formatiu cultural, ACUA inclou les estrenes de les obres de producció pròpia de l’Aula de Teatre de la UA, de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent, l’Aula de Dansa Contemporània i la Coral de la UA.

El vicerector assegura que, per a nosaltres, també és fonamental transmetre valors solidaris i continuem amb l’oferta de concerts benèfics, en aquesta ocasió a benefici de l’Associació de Paralítics Cerebrals d’Alacant (APCA), com també donar suport a nous valors culturals emergents de la província, per la qual cosa acollirem la preestrena de l’última pel·lícula del director alacantí, Ángel Puado, qui, a més, és treballador de la UA, i la Jornada “Alimenta’t de la cultura”, en col·laboració amb el Màster d’Indústries Culturals de la UA. Finalment, Carles Cortés, ha volgut subratllar que la UA continua amb l’aposta ferma per la producció pròpia i per potenciar els nous talents artístics, amb la voluntat de fer-los arribar als espais culturals del Campus, però també de la resta de municipis on la UA té presència a través de convenis o acords específics.

 

MÚSICA

El programa començarà el pròxim dimecres 3 de febrer a les 20 hores al Paranimf, amb l’actuació del grup Els Catarres i el seu espectacle Big Bang, el tercer treball del grup en el qual recrea el seu univers vital propi a través d’històries i experiències menudes i quotidianes, però que sens dubte són les coses que mouen el món: la rebel·lia, l’amor i el desamor, l’amistat, l’optimisme o la tristesa. Els Catarres són un grup de música espanyol d’estil pop-folk, integrat per Èric Vergés i Jan Riera Prats, naturals d’Aiguafreda i Roser Cruells, de Centelles (entrades a 6 euros).

El dimarts 9 de febrer el grup “The entertainers” oferirà el Concert didàctic “Los orígenes de tus música. Desde la música celta hasta el Pop”, a les 12 hores al Paranimf. El concert, que abordarà com s’ha arribat des de les melodies de l’antiga edat mitjana fins a l’actual, comptarà amb els professors Alberto Pérez (guitarra) i Morela Giménez (violoncel) entre d’altres, i està dirigit per Benjamí Sun (piano, veu, harmònica i guitarra). El dijous 11, serà el torn d’Arkano Vs Chuty, a les 18 hores al Paranimf amb entrada lliure. L’actuació forma part de la celebració del Tercer Dia de la Ràdio Politècnica, que inclourà també els Concursos de Grups Musicals UA i els Programes Ràdio EPS. El mes de febrer finalitza amb el Concert Benèfic a favor d’APCA (Associació de Paralítics Cerebrals d’Alacant), el dimecres 24 a les 20 hores al Paranimf. L’entrada solidària té un preu de 10 euros.

L’apartat musical d’ACUA al març portarà a la UA a Las Migas (el dia 2 a les 20 hores al Paranimf. Entrades a 10 euros) amb el nou espectacle i repertori. Quatre dones (Alba Carmona, Roser Loscos, Marta Robles i Alicia Grillo) unides pel seu amor al flamenc i a les músiques mediterrànies, conjuminen les seues procedències diferents: Barcelona, Sevilla, Còrdova i Lleida. El dia 7 tindrà lloc l’actuació de Martirio (a les 20 hores al Paranimf, amb entrada per invitació) i el seu original espectacle “La mujer y la copla en nuestra educación sentimental”, una xarrada-col·loqui-peça en un acte monòleg cantat.

El 20 d’abril, amb motiu del 400è centenari de la defunció de Cervantes i Shakespeare, la UA ha programat un espectacle de música i teatre que reunirà “Cuentos y Músicas de Don Quijote”, a càrrec del quartet de corda Mare Nostrum, i “Shakesperience”, posada en escena per Actua sota la direcció de Pascual Carbonell (12 hores. Paranimf. Entrades a 3 euros). El 26 d’abril, a les 11:30 h, també al Paranimf, Santiago Iglesias dirigirà un any més “Historia del Rock”, un viatge musical a través del temps que acosta la història del rock des del seu naixement fins als nostres dies i que interpretaran músics professionals en directe (entrades a 3 euros). La Coral de la UA, dirigida per Àngel Lluís Ferrando, tancarà l’oferta musical el 18 de maig (20 h. Paranimf. Entrada amb invitació)

 

TEATRE

La programació teatral començarà el 17 de febrer amb “Micropinzellades”, posada en escena per l’Aula de Teatre de la UA, dirigida per Pascual Carbonell (12 h. Paranimf. Entrades a 3 euros). L’endemà, el dijous 18 de febrer, la Companyia Teatre Obligatori posarà en escena “Petits Monstres” de Marilia Samper (20 h. Paranimf. Entrades a 5 euros). Ana, la protagonista, és una dona a punt de fer els 40 anys, artista que ha hagut de tornar a viure a casa dels pares i que haurà de superar les pors o, almenys, amagar-les de la vista dels altres.

La companyia Catarsis, sota la direcció de Juan Luís Mira, arribaran al Col·legi Major de la UA el 9 de març (20 h. Entrada amb invitació) per a posar en escena “Sarah y Nora toman el té de las cinco”. El 15 de març continuaran les celebracions de l’aniversari de Cervantes amb “Dos entremeses y medio”, amb la companyia Teada, que posarà en escena La guarda cuidadosa i El viejo celoso, les dues de Cervantes, i El médico simple, un pas de Lope de Rueda, com a exemple del teatre menor del Siglo de Oro.

El 13 d’abril, Clásicos Luna representarà “Miles Gloriosus”, el soldat fanfarró de Plaute (12 h. Paranimf. Entrades a 3 euros) i el dia 14 d’abril serà el torn de “Sedientos” de Wajdi Mouawad, interpretada per la Companyia Ferroviària i dirigida per Paco Macià (20 hores Paranimf. Entrades a 10 euros). Quijote, de Jaume Policarpo, produïda per Bambalina Teatre Practicable i dirigida per Carles Alfaro, arribarà el 19 d’abril amb molt bones crítiques teatrals i una gran acollida d’espectadors (sala de graus de la Facultat de Dret. 13 hores. Entrada amb invitació). L’àmplia oferta teatral continuarà el 21 d’abril al Col·legi Major, a les 12 h, amb l’obra Teatre de Barra, produïda per Òrbita Produccions (entrada amb invitació), que posarà en escena quatre curtmetratges teatrals.

El mes de maig portarà les estrenes de l’Aula de Teatre de la UA, que enguany presenta “Elèctra” de Sòfocles, dirigida per Ricardo Arqueros (12 de maig, 20 hores. Paranimf) i “Y los peces salieron a combatir contra los hombres”, sota la direcció d’Iván Jiménez (17 de maig. 20 hores. Paranimf). L’Aula de Teatre de la Universitat Permanent també estrenarà la seua nova obra “Caídos del Cielo”, el 8 de juny a les 20 hores al Paranimf, amb direcció de Pascual Carbonell. L’entrada a aquestes tres obres és amb invitació.

 

DANSA

El col·lectiu Circo 9.8 presentarà el seu espectacle de Dansa-Circ “Petita Mort” el 16 de març (20 h. Paranimf. Entrada amb invitació), una proposta relativa al circ per a públic adult, on la poesia i el circ comparteixen atmosferes íntimes amb música en directe com leitmotiv. La segona proposta de dansa d’ACUA serà de producció pròpia, amb l’Aula de Dansa Contemporània de la UA dirigida per Inmaculada Manresa, el 10 de maig a les 20 h al Paranimf (entrada amb invitació)

 

CINEMA i JORNADA “ALIMENTA’T DE LA CULTURA”

El cineasta alacantí Ángel Puado, presentarà la seua nova pel·lícula “Nueve bares”, a la sala d’actes de la Facultat d’Educació de la UA, el divendres 19 de febrer a les 21 hores, amb entrada amb invitació. I el 28 d’abril el MUA acollirà, per segon any, la Jornada d’Indústries Culturals Alimenta’t de la Cultura, una iniciativa del màster de Comunicació i Indústries Culturals de la UA i el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.

 

EXPOSICIONS

El Museu de la Universitat d’Alacant acollirà durant l’any 2016, de febrer a juny, propostes expositives noves i interessants, de les quals detallarem la informació en dates properes a les inauguracions previstes.

Com a avançament, el MUA exposarà “Els 13 d’El Sidrón”, una mostra de divulgació científica interessant que exposa l’anàlisi de les restes òssies i els artefactes lítics exhumats en la cova d’El Sidrón (Astúries), descoberta per quatre espeleòlegs de Gijón l’any 1994 i que ha suposat un abans i un després en el coneixement sobre l’Homo neanderthalensis a la península Ibèrica (Des de finals del gener al març).

La programació expositiva inclou també Cartografies Silenciades d’Ana Teresa Ortega (finals del gener i febrer), una exposició fotogràfica documental sobre espais i edificis que es van convertir en llocs de repressió i empresonament durant el franquisme; i una altra dedicada a Onetti (febrer/març). D’abril a maig el MUA exposarà una mostra sobre el Cinema a Alacant, comissariada per Kiko Mora; i una exposició dedicada a Cervantes i Shakespeare en el 400è aniversari de la defunció dels dos literats, entre d’altres propostes.

També es mantenen les tradicionals exposicions “Mulier, Mulieris” (del mes de març al mes de maig) i “Photoalacant” (març-abril).

 


Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464