Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i l'almàssera Sant Cristóbal de la Canyada investigaran noves propietats de l'oli ecològic

El rector i el president de l’almàssera han subscrit un conveni que permetrà aprofundir en la investigació de la propietats alimentàries de nous tipus d’oli ecològics.

L’acord preveu també pràctiques d’estudiants del grau de Nutrició i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut

 

Oli_ecologico1
Oli_ecologico2
Oli_ecologico3
Oli_ecologico4

 

Alacant. Dilluns 11 de gener de 2016

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i el president de l’almàssera Sant Cristóbal de la Canyada, Juan Castelló, han subscrit aquest dilluns un conveni de col·laboració que permetrà aprofundir en la investigació de les propietats alimentàries de nous tipus d’olis ecològics. L’acord, permetrà, a més, les pràctiques d’estudiants del grau de Nutrició i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut.

El rector ha destacat l’aposta de l’almàssera Sant Cristóbal per la innovació i la investigació i també el caràcter pioner d’aquesta, en primer lloc, per llançar una línia de productes basats en la combinació de l’oli amb d’altres productes autòctons com la taronja, el romer, la magrana o la poma, i en segon, per confiar en la UA per a posar en marxa una línia científica que permetrà aprofundir i certificar noves propietats nutricionals i saludables associades a aquests. Per la seua banda, Castelló ha afegit que la investigació en alimentació "no hauria de tenir fi" i que el món de l’oli "té encara molt a dir".

En plena campanya de recol·lecció, la comitiva, en la qual també han estat presents l’alcalde de la Canyada, el degà de la facultat de Ciències de la Salut, la coordinadora del grau de Nutrició, la directora del Departament d’Infermeria i la del de Química Analítica, ha fet un recorregut per les diferents etapes del procés de producció de l’oli, des de l’arribada de l’oliva en els tractors fins al procés d’embotellat final.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464