Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i la Fundació Secretariado Gitano signen un conveni de col·laboració

L'acord preveu dur a terme activitats de divulgació, formació i investigació, com també afavorir la integració de la població gitana en l'àmbit universitari

 

Conveni_gitano1
Conveni_gitano2
Conveni_gitano3
Conveni_gitano4

 

Alacant. Dijous, 14 de gener de 2016

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha signat un conveni de col·laboració entre la institució que dirigeix i la Fundació Secretariado Gitano de la Comunitat Valenciana, representada per la seua directora, Lola Fernández, en un acte al qual també han assistit el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, la secretària General de la UA, Esther Algarra i la directora de la Unitat d'Igualtat de la UA, María José Rodríguez, a més del president de Diversitat, Juan David Santiago.

L'acord preveu la realització d'activitats de caràcter divulgatiu, formatiu i d'investigació d'interès per a les dues parts, amb l'objectiu de fomentar la integració dels membres de la comunitat gitana en l'àmbit universitari.

El rector ha destacat la importància de l'acord subscrit aquest dijous a la Universitat d'Alacant com «un pas més en la ferma convicció que tenim en el nostre treball per la igualtat i la integració dels diferents col·lectius que formen la nostra societat en l'àmbit acadèmic, i en particular, en els estudis universitaris».

Palomar, que s'ha compromès a visibilitzar el compromís de la Universitat d'Alacant amb la integració del poble gitano, ha assegurat que «aquest és un d'eixos acords que configuren la raó de ser de la universitat pública, que ha de donar oportunitats i treballar per a què es facen realitat».

Per la seua banda, la directora de la Fundació Secretariado Gitano, Lola Fernández, ha agraït a la Universitat d'Alacant «la predisposició a treballar conjuntament en la integració de la comunitat gitana» i ha destacat que «dels diferents aspectes que treballem per a la integració, l'àmbit educatiu i l'ocupació en són dos de fonamentals, per això és tan important aquest acord, ja que complementa les dues línies d'actuació».

La directora de la Unitat d'Igualtat de la UA, María José Rodríguez, també s'ha referit al conveni, assegurant que «és un acord que ens fa especial il·lusió, ja que treballa la igualtat des d'una vessant col·lectiva i alhora presta una especial atenció a les dones gitanes».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464