Saltar apartados

Més de 1700 estudiants de secundària i batxillerat es converteixen en científics per un dia

El programa "Vine a fer pràctiques a la Universitat" dirigit per la Facultat de Ciències de la UA compleix la V edició amb un gran èxit de participació

 

Alumn_Secund_practCC
Alumn_Secund_practCC2
Alumn_Secund_practCC3
Alumn_Secund_practCC4
Alumn_Secund_practCC5
Alumn_Secund_practCC6
Alumn_Secund_practCC7
Alumn_Secund_practCC8

 

Alacant. Dijous, 14 de gener de 2016

De la teoria a la pràctica. Aquest és el repte al qual més de 1700 estudiants de secundària i batxillerat de la província d'Alacant s'enfronten durant el mes de gener en els laboratoris del campus de la Universitat d'Alacant. En concret, dilluns passat va arrancar la cinquena edició del programa "Vine a fer pràctiques a la Universitat" dirigit per la Facultat de Ciències que es desenvoluparà durant tot el mes de gener.

Els 53 centres participants faran pràctiques de laboratori en disciplines que van des de la bioquímica, la biotecnologia, la microbiologia, la química analítica, la química física, la química orgànica, l’òptica i l’optometria fins a ecologia, ciències ambientals, i ciències del mar.

Al llarg de les diferents jornades, els estudiants tenen la possibilitat de visitar les instal·lacions de la mateixa Facultat de Ciències, conèixer l’oferta acadèmica, i fer pràctiques com l’aïllament de DNA procedent de fruites o verdures; com són les cèl·lules animals i vegetals?; saps què menges? La botànica en el teu plat; animals verinosos i perillosos; qui viu ací? Els petits organismes del plàncton i bentos; Per què en ambients semiàrids les plantes prefereixen viure juntes?; tècniques de cultiu en microbiologia; fonaments de salut visual i òptica geomètrica; focs d'artifici: llum, color i molta química; escriptura en color; destil·lació d'oli essencial i determinació de vitamina C en cítrics; síntesi del paracetamol; o extracció de productes naturals, entre moltes altres temàtiques i disciplines.

Des de la posada en marxa del programa "Vine a fer pràctiques a la UA" al gener del 2012, la Facultat de Ciències de la UA ha passat d'una participació de 420 joves en la primera edició a 1720 en aquesta cinquena edició.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464