Saltar apartados

Arranquen els cursos d'estiu de la Universitat d'Alacant amb una ponència magistral de Basilio Baltasar

El rector, que va agrair la importància de col·laboradors i mecenes, va destacar l'obertura a nous espais i nous públics i l'esforç fet per ajustar els preus de matrícula

 

Cursos_Estiu16_1
Cursos_Estiu16_2
Cursos_Estiu16_3
Cursos_Estiu16_4
Cursos_Estiu16_5
Cursos_Estiu16_6
Cursos_Estiu16_7
Cursos_Estiu16_8
Cursos_Estiu16_9
Cursos_Estiu16_10
Cursos_Estiu16_11

 

Alacant. Dilluns, 04 de juliol de 2016

Amb una defensa a ultrança del saber universal i multidisciplinari i una crítica acèrrima de la situació política actual, en la conferència magistral inaugural de Basilio Baltasar, van arrancar divendres passat dia 1 de juliol, els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant. Sota el títol «Oráculos del venerable y atormentado Rei Lear», l'escriptor, periodista i editor va utilitzar la trama de la conegudíssima obra de William Shakespeare per a la seua contundent anàlisi. Baltasar es va lamentar que estem en una «època d'esgotaments, en la qual s'han acabat tant les utopies com la paciència». L'analista va qualificar l'obra shakespeariana de «perfecció majestuosa de l'engany, una tragèdia que quan s'entén i es trasllada a l'actualitat, es converteix en una comèdia, fidel reflex de la situació política i les falsedats actuals, on guanya qui aconsegueix fer calar el seu engany».

La secretària del Consell Social i catedràtica de Dret Romà, Aránzazu Calzada, va ser l'encarregada de presentar el conferenciant en un acte en el qual van participar en primera persona Esther Berral, estudiant, i Federic Johnson, professor, que van relatar les seues experiències d'anys anteriors dels cursos d'estiu.

La coordinadora acadèmica, Catalina Iliescu, va actuar com mantenidora d'aquesta cita obligada amb la formació que enguany ha cobert les seues expectatives pel que fa a quantitat i qualitat de les propostes i a nombre de matrícules. Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, va inaugurar oficialment l'edició d'aquests cursos en els quals va destacar la necessària col·laboració del Cos Nacional de Policia, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Alacant, el Cefire, el Banc de Santander Universitats i el Corte Inglés. Caja Murcia, el Ministeri de Defensa, la Fundació Peláez, Emyplan, el Grup Manolitos o la Fundació Pascual Ros Aguilar entre altres patrocinadors. Palomar va explicar l'aposta per la diversificació d'espais en els quals s'impartiran cursos, així com l'esforç per ajustar els preus de les matrícules i l'obertura de mires cap a un nou públic preuniversitari.

La vetlada va culminar amb el concert Bandes sonores de les nostres vides a càrrec de The Entertainers Teachers, que va congregar un nombrós públic.

Propostes per a la primera setmana:

Comencen els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA amb set propostes formatives per a la primera setmana de juliol

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464