Saltar apartados

Catorze nous cursos d'estiu de la UA per a la segona setmana de juliol

Arqueologia, cinema, música, noves perspectiva de gènere, tecnologia, innovació educativa, el turista com a consumidor i les proves en el procés penal, protagonitzen la setmana vinent l'àmplia oferta dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira

Cinc cursos tindran lloc al campus i nou més a les seus universitàries de Villena, Crevillent, Benissa, la Nucia, i al jaciment arqueològic de l'Alcúdia i a la Ciutat de la Llum

 

Alacant, divendres 8 de juliol de 2016

La Universitat d'Alacant abordarà una àmplia varietat temàtica formativa inserida en la programació de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, durant la setmana vinent, de l'11 al 15 de juliol.

L'oferta per a la segona setmana de juliol inclou catorze cursos que plantejaran temes de gran interès i actualitat, entre els quals hi ha les proves en el procés penal (en àmbits tan importants com el ciberespai, crim organitzat, tracta d'éssers humans, violència de gènere, corrupció, terrorisme jihadista, falsificacions de la marca o el dibuix i model en la Unió Europea); el turista com a consumidor (aborda la problemàtica amb què es troba el turista en la contractació de serveis turístics); criminologia («Eines per a l'exercici professional»); arqueologia (amb el curs «Arqueologia pràctica» de l'Alcúdia i «La ciutat protohistòrica d'Herna / penya Negra» a Crevillent); cinema («L'actor davant la càmera», impartit per Gracia Querejeta que reproduirà la relació director-actor tal com es viu en el cinema), música (curs «Vocal Music Week by CCpink», que desenvolupa els fonaments de la tècnica vocal aplicats al cant modern i amb Edith Salazar com a docent a Villena; i el «X Curs internacional de música moderna” a la Nucia»); noves perspectives de gènere («Noves masculinitats», que aborda la incorporació dels homes al disseny i la construcció del futur compartit que proposen els feminismes), tecnologia («Tecnologies de la informació per a no informàtics» i «Big data»), o la innovació educativa (amb tres cursos a Benissa sobre Pedagogia sistèmica; coeducació; i autoaprenentatge en valencià).

JULIO 2016· De l'11 al 15

CAMPUS

LA PROVA EN EL PROCÉS PENAL: LA NOVA DOCTRINA

Direcció: José María Asencio Mellado / Julián Serna Coronado
Data: de l'11 al 15 de juliol de 2016
Lloc: sala de graus de Dret. Campus de la Universitat d'Alacant

Curs en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia (CNP)

El curs analitzarà la problemàtica de les proves penals davant les últimes reformes processals i la seua aplicació en àmbits tan importants com el ciberespai, crim organitzat, tracta d'éssers humans, violència de gènere, corrupció, terrorisme jihadista, falsificacions de la marca o dibuix i model en la Unió Europea.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/prueba-penal.pdf

TRANSFORMACIÓ DIGITAL: TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ PER A NO-INFORMÀTICS

Direcció: Faraó Llorens Largo
Data: de l'11 al 13 de juliol de 2016
Lloc: dilluns a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, dimarts i dimecres en l'A1/1-25I (aulari I). Campus de la Universitat d'Alacant

La digitalització comporta que repensem la manera en què funcionen les organitzacions i, en el pla personal, l'alfabetització digital que ens dote de les eines cognitives necessàries per a comprendre i aprofitar aquesta nova realitat. L'objectiu del curs és provocar un canvi, d'una actitud passiva davant de la tecnologia a una actitud activa.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/transformacion-digital.pdf

BIG DATA: FONAMENTS TECNOLÒGICS I APLICACIONS PRÀCTIQUES

Direcció: David Tomás Díaz

Data: de l'11 al 14 de juliol de 2016

Lloc: aula d'informàtica L027I de l'Escola Politècnica Superior IV. Campus de la Universitat d'Alacant

Aquest curs té com a objectiu introduir el concepte de big data i les seues aplicacions en el món real, fent conèixer diverses tècniques d'emmagatzematge i processament utilitzades per al treball amb dades massives.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/big-data.pdfEINES PER A l'EXERCICI PROFESSIONAL DE LA CRIMINOLOGIA

Direcció: Victoria Guillén Nieto
Data: del 13 al 15 de juliol de 2016
Lloc: aulari II (A2- 0D22). Campus de la Universitat d'Alacant

El curs abordarà eines específiques de treball i la seua aplicació en l'àmbit criminològic: recollida d'informació, tècniques de diagnòstic i de tractament en víctimes i ús d'eines lingüístiques en la investigació criminològica.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/herramientas-criminologia.pdf

 
LA PROTECCIÓ DEL TURISTA COM A CONSUMIDOR

Direcció: Nuria Fernández Pérez / Marta Villén Hernández - ICALI
Data: del 14 al 15 de juliol de 2016
Lloc: sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer. Campus de la Universitat d'Alacant

El curs, en col·laboració amb l'ICALI, aborda la problemàtica amb la qual es troba el turista en la contractació de serveis turístics, especialment, en la contractació en línia, les possibles incidències que pot experimentar, des de les més clàssiques, relacionades amb l'allotjament en hotels i els viatges combinats, fins a les més noves com l'allotjament col·laboratiu.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/proteccion-turista.pdf

 
VILLENA

NOVES MASCULINITATS? GÈNERE I IGUALTAT DES DE LA PERSPECTIVA DELS HOMES

Direcció: Antonio Martínez Puche / Catalina Hernández Martínez
Data: de l'11 al 12 de juliol 2016
Lloc: C/ la Tercia, núm. 12, 03400 Villena

En un moment en què els rols de gènere es dilueixen i apareixen noves formes de ser homes, que no són necessàriament ni millors ni pitjors que les tradicionals, sinó que són les dues coses alhora, l'objectiu de la igualtat de drets i oportunitats entre els sexes i els gèneres fa necessari repensar les resistències i els entrebancs que compliquen la incorporació dels homes al disseny i la construcció del futur compartit que proposen els feminismes.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/nuevas-masculinidades.pdf

 
VOCAL MUSIC WEEK by CCPINK

Direcció: Paco Cherro Prieto / Antonio Martínez Puche
Data: de l'11 al 15 de juliol 2016
Lloc: C/ la Tercia, núm. 12, 03400 Villena

El curs «Vocal Music Week» desenvolupa els fonaments de la tècnica vocal aplicats al cant modern. Professorat d'alt nivell amb llarga trajectòria en la branca docent i artística, com Edith Salazar. Combina la part pedagògica amb els concerts que tindran lloc la setmana del curs i hi col·labora el cor CCPINK.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/vocal-music-week.pdf

 
CREVILLENT

LA CIUTAT PROTOHISTÒRICA D'HERNA / PENYA NEGRA (II): L'ORGANITZACIÓ URBANA DELS ASSENTAMENTS ORIENTALIZANTES I FENICIS DE LA PENÍNSULA IBÈRICA

Direcció: Alberto J. Lorrio Alvarado / Julio Trelis Martí
Data: de l'11 al 13 de juliol 2016
Lloc: sala d'actes del Museu de la Setmana Santa. C/ del Cor de Jesús, núm. 4. CP: 03330 Crevillent

Es presenten les novetats en la ciutat orientalizant d'Herna / penya Negra (Crevillent, Baix Vinalopó), així com l'estat de la recerca en els nuclis fenicis de la Fonteta i el Cabeço Petit de l'Estany, en la desembocadura del riu Segura, objecte tots de visites de treball. Tot això emmarcat en una panoràmica general sobre l'organització urbana dels assentaments fenicis i orientalizants de la península Ibèrica oferida per diferents especialistes en el tema.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/pena-negra.pdf

 

CIUTAT DE LA LLUM

L'ACTOR DAVANT LA CÀMERA

Direcció: John Douglas Sanderson / Pilar Pérez Solano
Data: de l'11 al 14 de juliol de 2016
Lloc: Escola de Cinema / Centre d'estudis. Ciutat de la Llum. Av. de Jean Claude Combaldieu, s/n 03008 Alacant

Impartit per Gracia Querejeta. Reproduirà la relació director-actor tal com es viu en el cinema. Lectura de les seqüències, assajos, i rodatge de cadascuna d'aquestes seqüències de manera senzilla però amb un mínim de plans que permeta el seu muntatge. La idea és crear un material que més tard l'alumnat puga usar en el seu videobook.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/2016/cursos-ciudad-de-la-luz/el-actor-ante-la-camara.html

 

LA NUCIA

X CURS INTERNACIONAL DE MÚSICA MODERNA (POP, ROCK, BLUES, JAZZ...). GUITARRA ELÈCTRICA, BAIX, CANTE MODERN, BATERIA, PERCUSSIÓ, PIANO MODERN

Direcció: Román Rodríguez / Vicent Martines
Peres

Data: de l'11 al 14 de juliol 2016
Lloc: Auditori de la Mediterrània. Plaça de l'Almàssera, 1. 03530 La Nucia

En el X Curs Internacional de Música Moderna 2016 s'oferirà una formació tècnica i teòrica en pop, rock, blues, jazz, música llatina, en les especialitats de guitarra elèctrica i baix, piano i teclats, percussió, bateria, cant modern i vent. S'abordaran els aspectes històrics de cada gènere musical, els seus principals característiques i la interpretació del repertori dels diferents estils. Es faran  treballs individuals en cada especialitat i diverses agrupacions col·lectives.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/x-curso-internacional.pdf

 
L'ALCÚDIA

CURS PRÀCTIC D'ARQUEOLOGIA

Direcció: Feliciana Sala Sellés / Mercedes Tendero
Data: de l'11 al 22 de juliol 2016
Lloc: Fundació Universitària d’Investigació Arqueològica de l'Alcúdia. Partida de les Atzavares Baixes. Polígon I, núm. 138. 03290 Elx

Formació bàsica en l'ús dels instruments metodològics i el coneixement de les principals estratègies d'intervenció en el treball de camp i la recerca arqueològica. Consta d'una part pràctica en sessions matinals al jaciment de l'Alcúdia d'Elx, on es duen a terme tasques d'excavació, prospecció, documentació i catalogació del registre arqueològic, i una part teòrica consistent en xarrades sobre temes de recerca impartides per especialistes seguides d'un temps de debat.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/arqueologia.pdf

 

BENISSA

LA PEDAGOGIA SISTÈMICA COM A EINA D'INCLUSIÓ EDUCATIVA

Direcció: Raquel Gilar Corbí / M. Dolores Bañón González / Fernando Sánchez Íñiguez
Data: del 12 al 13 de juliol 2016
Lloc: C/ Puríssima, 57-59. 03720 Benissa
Llengua vehicular: valencià

La pedagogia sistèmica aporta una mirada nova amb canvis profunds en la manera de pensar l'educació i els actituds de tots els agents en l'acte educatiu: alumnat, professorat, famílies, etc. Aquest enfocament permet crear condicions perquè l'escola esdevinga un espai per a aprenentatges de vida gràcies a les quals les generacions futures aprofitaran el llegat transmès per pares i mares. S’hi aprofundirà en l'aproximació a l'educació inclusiva i s’hi oferiran eines i recursos per a aplicar a l'aula.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/pedagogia-sistemica.pdf


COEDUCACIÓ: CANVIS SOCIALS I IDENTITAT DE GÈNERE A L'AULA

Direcció: Isabel Santamaría Pérez / Frederic Johnson Esteve / M. José Valero Sánchez
Data: del 13 al 14 de juliol 2016
Lloc: C/ Puríssima, 57-59. 03720 Benissa
Llengua vehicular: valencià i castellà

Aquestes jornades pretenen propiciar un lloc de trobada per a l'intercanvi d'iniciatives i experiències destinades a proporcionar a la comunitat educativa una visió actualitzada que responga als canvis socials i les necessitats educatives per a la igualtat. Es tracta de crear espais d'intervenció en contextos educatius per a formar i transformar alhora estudiants, docents i famílies en qüestions relacionades amb coeducació, afectivitat sexual i identitat de gènere.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/coeducacio.pdf

 

L’AUTOAPRENENTATGE COM A RECURS PER AL PROFESSORAT DE VALENCIÀ (II)

Direcció: Brauli Montoya Abat
Data: del 14 al 15 de juliol 2016
Lloc: C/ Puríssima, 57-59. 03720 Benissa
Llengua vehicular: valencià

L’autoaprenentatge permet assolir autònomament unes competències a partir de les quals un aprenent pot continuar progressant. En aquest curs presentarem a professors, tècnics i estudiants de Filologia, Magisteri o Traducció recursos que ajudaran el seu alumnat a perfeccionar els seus coneixements de valencià.

Programa: http://web.ua.es/es/verano/documentos/2016/dipticos-2016/l-autoaprenentatge.pdf

 


 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464