Saltar apartados

El Teatre Chapí de Villena acull l'acte inaugural dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA

El rector de la UA, Manuel Palomar, i l'alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre, inauguren els cursos amb un acte oficial que comptarà amb les seues intervencions i les actuacions de MAM Producciones, l'Estudiantina Femenina de Dret de la UA i les CCPINK


Alacant, dimecres 6 de juliol de 2016

Els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA en la Seu Universitària de Villena començaran demà dijous 7 de juliol a les 20 hores en el Teatre Chapí, amb un acte inaugural en què intervindran el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i l'alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre. La inauguració estarà amenitzada per les actuacions de MAM Producciones, l'Estudiantina Femenina de Dret de la UA i les CCPINK.

Del total de cursos d'estiu programats per la UA en tota la província, sis s'impartiran a Villena: cursos en matèria educacional centrats en noves dimensions i que aposten per la igualtat i les nocions de gènere, com «Noves masculinitats? Gènere i igualtat des de la perspectiva dels homes» (de l'11 al 12 de juliol) o «Models educatius inclusius: el desig d'ensenyar, l'experiència d'aprendre» (del 25 al 28 de juliol). L'enfocament mediambiental continua sent prioritari enguany amb «Canvi climàtic i gestió sostenible dels recursos territorials» (18 i 19 de juliol) i »Instruments de desenvolupament local i territorial. Trenta anys innovant? Balanç i propostes de futur» (del 18 al 22 de juliol). L'apartat historia, cultura i art completa les línies prioritàries de l'oferta ‘aquest any a Villena, amb les propostes «Vocal Music Week by Ccpink» (de l'11 al 15 de juliol) i «El CASC, certamen d'activació sociocultural. 4a edició» (del 22 al 30 de juliol)Programació cultural

Per a completar aquesta oferta formativa, la Seu de Villena ha preparat un ampli programa cultural entorn dels cursos d'estiu que ofereix teatre, cinema, recitals i concerts, amb un total de vint activitats en tres setmanes.

El programa cultural inclou l'homenatge al Club de Jazz de les Mil Pessetes en el seu vintè aniversari, quatre nits dedicades al jazz amb vocalistes com Celia Mur, Edith Salazar, Alberto Anaut i el cor CCPink. A més, la programació inclou l’XI Nit Ètnica Mestissatge; cinema els dies 11, 18 i 25 de juliol amb un homenatge al IV Centenari de la Mort de Shakespeare i Cervantes, dues presentacions de llibres, una edició especial de Micro Obert dedicada a Shakespeare, charraícas de la Tercia amb Rosa Llorens, o la posada en escena de La cola del dragón a càrrec dels Joglars del Lute.


Informació completa dels cursos en: http://web.ua.es/va/verano/


CURSOS DE VILLENA

Noves masculinitats? Gènere i igualtat des de la perspectiva dels homes

Data: de l'11 al 12 de juliol

En un moment en què els rols de gènere es dilueixen i apareixen noves formes de ser homes, que no són necessàriament ni millors ni pitjors que les tradicionals, sinó que són totes dues coses alhora, l'objectiu de la igualtat de drets i oportunitats entre els sexes i els gèneres fa necessari repensar les resistències i els obstacles que compliquen la incorporació dels homes al disseny i la construcció del futur compartit que proposen els feminismes

Vocal Music Week by Ccpink

Data: de l'11 al 15 de juliol

El curs «Vocal Music Week» desenvolupa els fonaments de la tècnica vocal aplicats al cant modern. Comptem amb professorat d'alt nivell, que oferirà qualitat, varietat, experiència i una llarga trajectòria en la branca docent i artística, com Edith Salazar. Conjuminem la part pedagògica amb els concerts que tindran lloc la setmana del curs.

Canvi climàtic i gestió sostenible dels recursos territorials. Propostes de millora i actors implicats

Data: del 18 al 19 de juliol

Són molts els indicadors que ens porten a pensar en un canvi climàtic d'origen antròpic en els últims temps. Siguen o no certes totes les qüestions que s’esmenten en aquest context, resulta evident que cal exigir un canvi en la gestió dels recursos territorials que ens acoste a la sostenibilitat.

Instruments de Desenvolupament Local i Territorial. Trenta anys innovant? Balanç i propostes de futur

Data: del 18 al 22 de juliol

Curs que pretén analitzar, de manera integrada, els resultats de trenta anys de polítiques, accions i existència de professionals de desenvolupament local a Espanya. Es reflexionarà sobre l'aplicació d'instruments que afavorisquen l'ocupació, l'optimització de recursos financers i el treball cooperatiu i interterritorial.

El CASC, certamen d'activació sociocultural. Quarta edició

Data: del 22 al 30 de juliol

El CASC és un festival que pretén reactivar teixits urbans i socials, establint un petit camp de proves aplicat a l'estudi dels problemes i les potencialitats urbanes, socials, culturals i tecnològiques.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464