Saltar apartados

L'Escola Politècnica Superior de la UA pionera en la certificació de qualitat Acredita Plus en cinc de les seues titulacions

Aquest prestigiós segell internacional valora diferents estàndards de qualitat, rellevància, transparència, reconeixement i mobilitat previstos en l’Espai Europeu d’Educació Superior

Es tracta de la primera universitat espanyola a aconseguir aquest reconeixement en el grau d’Enginyeria Química

 

 

 

Alacant. Divendres, 1 de juliol de 2016

L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat d’Alacant acaba d’obtenir el prestigiós segell de reconeixement Acredita Plus en cinc de les seues titulacions: Enginyeria Civil, Enginyeria Química, Enginyeria de So i Imatge en Telecomunicacions, Enginyeria Informàtica i Enginyeria Multimèdia. Entre d’altres avantatges, aquest programa ofereix als egressats una acreditació oficial de validesa internacional que garanteix un plus sobre les capacitats i les competències d’aquests.

En concret, l’ANECA ha llançat aquest programa en dos àmbits: el de l’Enginyeria per a l’obtenció del segell EUR-ACE, i el de la Informàtica per a l’assoliment del segell EURO-INF. Tots dos són concedits a una universitat respecte a un títol de grau o màster avaluat segons una sèrie d’estàndards definits d’acord amb els principis de qualitat, rellevància, transparència, reconeixement i mobilitat previstos en l’Espai Europeu d’Educació Superior.

A nivell nacional només altres sis universitats han obtingut el segell EUR-ACE en alguna de les seues titulacions però la Universitat d’Alacant és la primera a aconseguir aquesta certificació per al grau d’Enginyeria Química.

En el cas de la certificació EURO-INF el llistat de centres es redueix als graus d’Enginyeria Informàtica i Enginyeria Multimèdia de la Universitat d’Alacant i a algunes titulacions, principalment màsters, oferits per altres quatre universitats.

A més de tenir en compte els estàndards de qualitat de l’Educació Superior, “el principal requisit per a obtenir el segell Acredita Plus ha sigut valorar si les competències adquirides pels nostres titulades i titulats s’ajustaven a les necessitats reals de les empreses del sector”, expliquen des de l’EPS el coordinador de Qualitat i Innovació Educativa, Miguel Ángel Lozano, i el subdirector Coordinador, Virgili Gilart.

“Per a la Universitat d’Alacant obtenir aquesta acreditació marca un clima de confiança per a les empreses nacionals i internacionals que contracten els nostres egressats i garanteix que les competències definides en cada titulació són adquirides pels nostres estudiants”, assenyala el director de l’EPS, Andrés Montoyo.

No és la primera vegada que l’Escola Politècnica Superior de la UA destaca per la qualitat de la seua docència i oferta ja que es tracta del primer centre espanyol que imparteix el grau d’Enginyeria Robòtica. A més, segons assenyala el director, “la taxa d’ocupabilitat dels nostres egressats ronda quasi el 100% en les titulacions reconegudes amb el segell Acredita Plus”.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464